Yunanistan Haber

“Eski Manken Kaili De Sahneye Çıktı!“

Yunanistan iktidarıyla muhalefetiyle göçmen konusunda top yekün Türkiye’yi asılsız suçlamalarla köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Yunanistan iktidarıyla muhalefetiyle göçmen konusunda top yekün Türkiye’yi asılsız suçlamalarla köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Bu kez de sahneye Yunan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Selanikli eski manken Eva Kaili çıktı. Yunanistan’da onun için ‘Parlamento’nun Barbie’si’ de ‘Siyasetin Güzellik Kraliçesi’ de deniyor.

Türkiye’ye yönelik iddialarda bulunan Kaili, “Türk sahil güvenlik görevlileri botlarının kıyıya ulaşmasını engelleyerek göçmenlere şiddet uyguluyor” ifadelerini kullandı. Yunan tarafının bu iddiaların Türkiye cephesi önceki günlerde kanıtlarla yanıt vermişti. Bu gelişmelerden sonra ise sahneye Yunan AP Başkan Yardımcısı Eva Kaili çıktı.

Yunan siyasetçi Kaili, “Ortaya çıkan video, Türk sahil güvenlik görevlilerinin göçmenlere saldırdığını gösteriyor” dedi. Kaili sözlerine şöyle devam etti: “Türk sahil güvenlik görevlilerinin, botlarının Türkiye kıyılarına ulaşmasını engelleyerek göçmenlere şiddet uyguladığını gösteren bir video basına yansıdı. Video, Türkiye’nin göç akışlarını araçsallaştırdığına dair daha fazla kanıt sağlıyor ve Türkiye’nin AB-Türkiye Ortak Eylem Planını ihlal ettiğinin kanıtlıyor.”

AB’ye çağrıda bulunan Yunan Eva Kaili, “Bu nedenle, video açıklamalarının ardından Komisyon’a sormak istiyorum: Bir AB sınırlarındaki insanların güvenliğini sağlamak için Frontex’in varlığını güçlendirmeyi düşünebilir mi? İki Komisyon, AB sınırlarında AB-Türkiye anlaşmasına uyumu izlemek için başka adımlar atmayı düşünür mü? Üç AB sınırlarının korunması için Yunanistan’a ne tür mali destek verilecek?” ifadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu