Yunanistan Haber

“Erdoğan Ne Gece Ne Gündüz Delebilir, Çünkü Alacağı Cevap Çok Pahalı Olacaktır”

Yunanistan’da diyalog yerine açıklamalar ve Türkiye’ye mesajlar gönderme yarışına eski Dışişleri Dora Bakoyanni de girdi.

Yunanistan’da diyalog yerine açıklamalar ve Türkiye’ye mesajlar gönderme yarışına eski Dışişleri Dora Bakoyanni de girdi.

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı iktidardaki Miçotakis hükümetinin milletvekili olan Dora Bakoyanni SKAİ televizyonunda katıldığı bir programda, “Erdoğan ne gece ne gündüz gelebilir, çünkü alacağı cevap çok pahalı olacaktır. Yunanistan’ın cevap vermeyeceğini düşünüyorsa yanılıyor.” Değerlendirmesi yaptı.

Bakoyanni özetle şunları dile getirdi: “Türkiye şu anda eşi benzeri görülmemiş bir tehdit kreşendosunda (giderek yükselen), özellikle de bir Cumhurbaşkanından böyle bir söylem duymadım. Türkiye, Yunanistan’ın yeni savunma zırhından ve diplomatik zırhından kendini güvensiz hissediyor. Yunanistan %100 kararlı, hiçbir hükümetin ülkenin egemenliğinin ihlalini kabul etmesine imkan yok. Erdoğan hem ülke içinde hem de Amerikalılara mesaj vermek istiyor. Tehditlerle ABD Dışişleri Bakanlığına şantaj yapmak istiyor ve batılılar Türkiye’yi batıda tutmaya çalışacaklar ama Erdoğan’a güvenmek zor.

Erdoğan’ın saldırma ihtimalinin olduğuna inanmıyorum. Korktuğum tek şey kaza, bu bir olasılık. Erdoğan’ın adalarımıza saldırması olasılığı ise temiz bir havadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Kiriakos Miçotakis’in ne demek istediğini biliyor, bu yüzden onu hükümette istemiyor. Zor zamanlar geçireceğiz çünkü bu gerilimlerin bir bedeli var. Büyük bir gerilim dönemidir, kararlılık, soğukkanlılık ve özgüven gerektirir. Türkiye’nin FÜ16 almasına gelince de bu çok zor olabilir.”

Sakellaropulu, Panagiotopulos ve Miçotakis de konuştu

blank

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’ın Türk jetlerine yönelik tacizine tepki göstererek sarf ettiği “Ey Yunan, İzmir’i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri Atina’da gündemin ilk sırasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yönelik son açıklama ise Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’dan geldi. Skandal ifadeler kullanan Sakellaropulu, “Türkiye’nin revizyonist politikaları yalnızca Yunanistan’ı değil AB’nin tamamını tehdit ediyor” dedi.

Tartışma sürerken Yunanistan’dan son açıklama, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’dan geldi. Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova’yı dün akşam yemeğinde ağırlayan Sakellaropoulou, Türkiye’nin “AB’ye yönelik bir tehdit” olduğunu söyledi. ” Türkiye’nin revizyonist politikalarının ve yasa dışı eylemlerinin sadece Yunanistan’ı değil AB’nin tamamını tehdit ettiğini” savunan Sakellaropoulou, Türkiye’nin ve Rusya’nın bölgede ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ise, “Her halükarda, karşı tarafa yönelik üslubu saldırgan bir seviyeye yükseltmeden projelerle cevap vermeyi tercih ediyoruz” dedi.

Öte yandan dün akşam katıldığı bir basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine yanıt veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, NATO müttefiki bir ülkeden Yunan egemenliğini sorgulamaya varan tehditler alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı. Miçotakis, Atina’nın Türkiye ile her zaman iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası hukuk ve uluslararası deniz hukuku çerçevesinde diyalog kurmayı arzu ettiğini söylemişti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu