Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Erdem Hüseyin İşi Sıkı Tutuyor, Ya İlhan Ahmet ve Diğerleri Nerede?

BİRLİK beraberlik içinde kalın sağlıcakla. Herkes artık elini gerçek anlamda taşın altına koysun! Bitiriliyoruz! Bitiyoruz.

Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet “BİRLİK” listesi Başkanı Erdem Hüseyin, koordineli ve kararlı bir yerel Yönetim çalışmasıyla muhalefette olmasına ragmen işi sıkı tutuyor ve Azınlıkla diyaloğunu şansa ve vurdumduymazlığa bırakmıyor. Bölge insanıyla iletişimi koparmıyor. Aklına geldikçe yapmıyor.

Son döneme neredeyse tüm siyasilerin Azınlığın ciddi sorunları (başta ekonomi ve göç, eğitim, Vakıflar ve Müftülük) kimsenin umurunda değil. Muhalefette olmasına ragmen en azından belirli aralıklarla gerçekleştirdiği ziyaretlerle siyasilere bazı görevlerde bulunduklarını hatırlatıyor.

Oysa Batı Trakya’da Azınlık insanı artık ateşteki tencerenin ne ile, nasıl kaynayacağı, traktörün ve aracının deposunun nasıl dolduracağı derdinde.

Tütün üreticisine bol keseden vaatler, 90 eurolar, 220 eurolar ve mavi boncuklar dağıtan özellikle Rodop Milletvekili İlhan Ahmet başta olmak üzere kimsenin hiç bir şey umurunda değil.

“İlhan Ahmet nerelerde” diye soracak olursanız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Batı Trakya’daki resmi temsilciliğini ve temsilcisini “karaladıktan” sonra, Başkonsolosluğun ve Başkonsolosun Batı Trakya’da seçimler ve içişlerine müdahale ettiğini Yunan gazetelerinde ve televizyonlarda katıldığı programlarda bangır bangır bağırırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kaybederse yargılanabileceğini de söyledikten sonra şimdi BATI TRAKYA TÜRK AZINLIK İNSANINDAN OY KOPARMA PEŞİNDE.

Tütün üreticisi ne olmuş, parası var yok, tütünü kaça satmış, ek destek verilecekti ne olmuş, hayvan besicileri ne durumda, gençler Batı Trakya’yı terk ediyor, yaşlıların ayın sonunu nasıl getirdiğini düşünmeden o tekrardan “son defacık seçileyim” derdinde. Aksini ispat edebilirse hodri meydan!

Tekrar soruyoruz! İLHAN AHMET Milletvekili olduğu sürece bu Azınlık için elle tutulan, gözle görülen ne yaptı? Tek bir tane olumlu bir şey açıklasın. Ama ne yaptığı ortada, “T.C. Devleti Cumhurbaşkanına karşı, Başkonsolosluğa ve onun buradaki değerli diplomatına karşı kimsenin tarihte uzun yıllar yapmadığını yaptı. Kısacası, “ATİNA’nın ekmeğine yağ çaldı!”

Şimdi de seçimler yaklaşıyor. Son döneme Gümülcine’deki ofisini adeta tv stüdyosuna çevirip, röportajlar yapıp Türkiye’deki televizyonlarda, hani derler ya biz Türk’lerde “parayla duayla” boy göstermek için çırpınıyor. Sanıyor ki bu şekilde Batı Trakya Azınlık insanı ona tekrardan “git Kolonaki’de kahve iç” diyeceğini zannediyor. Oysa gezdiği köylerde insanların kendisinin yüzüne bakmadıkları ağızdan ağıza dolaşmaya başladı bile.

İlhan Ahmet’in sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğraf. 

Erdem’i tebrik etmek lazım

Seçimler bir yarıştır, biri kazanır, diğeri kaybeder. Ama kaybettikten sonra Azınlık insanına küserek bir dahaki seçime kadar ortalıklardan kaybolmaz. İşte Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet “BİRLİK” listesi Başkanı Erdem Hüseyin bunun en iyi örneklerinden biri. Genç ve dinamikleri iş hırsında, hizmet hırsında barındıran bir kardeşimiz. Seçimleri kaybetti, ama halkla arasındaki irtibatı rafa kaldırmadı, insanlara küsmedi. Muhalefette muhalefetlik görevini gerektiği gibi yaptı.

Şimdi de Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet “BİRLİK” listesi Başkanı Erdem Hüseyin, azınlık üyesi Doğu Makedonya – Trakya (DMT) Eyaleti meclis üyelerini ve Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi yönetimini ziyaret etti. Bu ziyaretin muhakkak bir amacı vardır. Sahip çıkmak, istişare etmek ve neler yapılabilir sohbeti aslında bu tür ziyaretler.

10 Ocak Salı günü Gümülcine’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Erdem Hüseyin; Yönetim, Ekonomi ve Spordan Sorumlu Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ile Avrupa Programları ve Dağlık Alanları Geliştirme Uygulamasını İzlemeden Sorumlu Danışman Cihan İmamoğlu ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında güncel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Aynı gün Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Hüseyin, yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dileyerek, tütün üreticilerin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Şimdi bazı okuyucularımız, “eeee, ziyaret etti de ne oldu?” diye sorabilir. Etmeseydi ne olacaktı? Hiç mi yapılanlardan haberdar olmasın? İnsanların neler çektiklerini sahada bizzat görünen bir genç siyasetçi olarak Eczanedeki koltuğuna yapışıp kalsın mı? böyle bir Yerel Yönetici mi istiyoruz?

Unutmayın kardeşlerim, her ziyaret muhakkak iyidir. Sonuçları anlık veya sonraki gün alınmasa da, insanımıza anında yansımasa da, muhakkak verimli olmaktadır.

BİRLİK beraberlik içinde kalın sağlıcakla. Herkes artık elini gerçek anlamda taşın altına koysun! Bitiriliyoruz! Bitiyoruz.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu