Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Dr. Sadık Ahmet’in Anma Törenlerinde Yok! Ancak Atina’da Beyaz Karanfil Bırakıyor

Milletvekili İlhan Ahmet’in son paylaşımları gerçekten Batı Trakya’da Azınlık insanını çileden çıkardı! Herkes artık şunu açıkça söylüyor, “bu şahıs ne yapmak istiyor?“

Milletvekili İlhan Ahmet’in son paylaşımları gerçekten Batı Trakya’da Azınlık insanını çileden çıkardı! Herkes artık şunu açıkça söylüyor, “bu şahıs ne yapmak istiyor?“ sorusunu sormaya başladı.

Batı Trakya Türklerinin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in kabri başında her yıl düzenlenen hiçbir anma törenine katılmayan PASOK Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, eşiyle birlikte Atina’ya gitti ve partililerin de katıldığı PASOK – KİNAL Partisi Genel Başkanı Fofi Gennimata’nın birinci ölüm yılında kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı ve kabrine beyaz karanfil bıraktı.

Milletvekili İlhan Ahmet sonra da şu paylaşımı yaptı:

blank

“PASOK – KİNAL Partisi Genel Başkanı merhume Fofi Gennimata’yı, birinci ölüm yılında kabri başında andık.

Ardında azmi, demokrasiye bağlılığı ve mücadeleci ruhu ile örnek bir siyasi miras bırakmıştır. Güçlü kişiliği, başarılı ve saygın liderliği hatıralarımızda ebedi kalacaktır.

Toprağı bol olsun.”

Milletvekili İlhan Ahmet keşke Dr. Sadık Ahmet, Mehmet Emin Aga, İsmail Rodoplu, Ahmet Mete için de aşağıdaki paylaşımında olduğu gibi bir yazı yazma cesaretini gösterebilseydi!

İlhan Ahmet’in bu hareketi Batı Trakya genelinde oldukça geniş bir şekilde yorumlandı. Azınlık insanı, Milletvekili İlhan Ahmet’in, Dr. Sadık Ahmet’in kabri başında her yıl düzenlenen ve Anavatan Türkiye’den gelen Bakan ve siyasi parti başkanları ve temsilcilerinin de katıldığı anma törenine bir kez olsun katılmadığını, ancak henüz birinci anma yılında hemen Atina’ya giderek Gennimata’nın anma törenine katılmasına bir anlam veremediklerini konuşuyor.

Oysa ki Azınlık insanı, İlhan Ahmet’in mensubu olduğu partinin başkanının anma törenine katılmasına tabii ki karşı değil. Ancak aynı hassasiyeti, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın hak ve hukuku için mücadele vermiş ve bu uğurda şehit düşmüş Dr. Sadık Ahmet için göstermemesi asla kabul edilemez olarak değerlendiriliyor.

Oysa Batı Trakya Azınlık insanının oylarıyla Atina’ya Parlamentoya gönderilen İlhan Ahmet’in her daim Türk Azınlığın yanında durması gerektiğine vurgu yapılıyor. Ancak son döneme İlhan Ahmet ne hikmetse Batı Trakya Türk Azınlığın sorunlarından uzaklaşmaya, Lozan Anlaşması’yla garanti altına alınan hak hukukunu gözetmemesi, ayrıca Anavatan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmeye, Türkiye Cumhuriyeti’nin Gümülcine’deki temsilciliği olan Başkonsolosluğu ve orada görev yapan Başkonsolosunu Yunanistan’ın ve Azınlığın iç işlerine karıştığını özellikle Yunan yazılı ve görsel ve işitsel medyada açıkça dile getirerek hedef haline getirilmesi ise ayrıca dikkat çekiyor.

Bizler BİRLİK Gazetesi olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her daim Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tercümanı olmaya devam edeceğiz. Davamızı asla öksüz bırakmayacağız. Ülkemiz Yunanistan’da Azınlık hakları, insan hakları tamamen yerleşinceye kadar, eşitlik sağlanıncaya kadar, ötekileştirme son buluncaya kadar yazmaya söylemeye devam edeceğiz. Kim ne derse desin, kim nasıl yorumlarsa yorumlasın. Bedel ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Ama şahsi çıkarımız için “yalakalık” ve “alçaklık” yapmadık yapmıyoruz, yapmayacağız! Hiç kimseye boyun da eğmeyeceğiz! Hele hele Azınlığın oylarıyla hizmet etmek vaadi ile bir yerlere (Parlamento veya Yerel Yönetimler) seçilerek fotoğraf paylaşma hizmetine ise asla girmeyeceğiz. Fotoğraf kareleri paylaşarak hizmet olmaz. Biz ne ise onu yazdık! Tabii ki de bundan sonra da yazacağız, kimsenin şüphesi olmasın!

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu