Türkiye | Dünya

Donfried: “Dendias İle Çavuşoğlu’nu Bir Arada Görmek Etkileyici”

Türkiye'ye ziyarette bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'nu bir arada görmenin etkileyici olduğunu söyledi.

Donfried, Türkiye ile Yunanistan’ın iki önemli NATO müttefiki olduğuna vurgu yaparak, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu’nu bir arada görmenin etkileyici olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Karen Donfried, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye ziyarette bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu’nu bir arada görmenin etkileyici olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın 16-22 Şubat’ta yapacağı Almanya, Türkiye ve Yunanistan ziyareti üzerine bilgilendirmede bulunan Donfried, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen depremlerden dolayı Yunanistan’ın Türkiye’ye yardım elini uzatmasını değerlendirdi.

Donfried, Türkiye ile Yunanistan’ın iki önemli NATO müttefiki olduğuna vurgu yaparak, Ankara ile Atina arasındaki ilişkilerin güçlü olmasının her zaman ABD’nin menfaatine olduğunu söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın Türkiye’yi ziyaret etmesine değinen Donfried, şu ifadeleri kullandı:

“Bakan Dendias ile Bakan Çavuşoğlu’nu birlikte görmek etkileyiciydi. Türkiye’de korkunç bir yıkıma neden olan deprem açıkçası hepimize ortak insanlığımızı hatırlattı. Gerçekten şu an için gerekli olan budur. Müttefikler bunun içindir. Dostlar bunun içindir. Birimiz sıkıntıya düştüğümüzde geri kalanlarımız yardım etmek için elimizden geleni yapmamız gerekir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu