Yunanistan Haber

“Doğudaki Komşularımızın Silahlanma Programlarını Hızlandırdıklarını Unutmamalıyız”

"Neyse ki Ege'de hakim olan sakinliğe rağmen doğudaki komşularımızın silahlanma programlarını hızlandırdıklarını unutmamalıyız."

Başbakan Miçotakis, “Ege’de hakim olan sakinliğe rağmen doğudaki komşularımızın silahlanma programlarını hızlandırdıklarını unutmamalıyız.” Vurgusu yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bugün Romeo MH-60R Seahawk helikopterlerinin Yunanistan Deniz Kuvvetleri tarafından teslimat törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Miçotakis Kotroni Hava Üssü’nden Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Miçotakis konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Bu helikopterler, geniş bölgemizdeki jeopolitik istikrarsızlığın ne yazık ki yoğunlaştığı bir dönemde değerini artırıyor. Neyse ki Ege’de hakim olan sakinliğe rağmen doğudaki komşularımızın silahlanma programlarını hızlandırdıklarını unutmamalıyız.

Bu nedenle yaklaşımlar empoze edilir, ancak hiçbir koşulda yanılsamalara izin verilmez. Hepimiz ileri görüşlü olmalıyız ama asla saf olmamalı, her zaman barışı, uluslararası hukuku ve işbirliğini işaret eden pusulaya sabit kalmalıyız.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu