Yunanistan Haber

Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi İlk Sırada

Kalp krizi ve beyin kanamasından ölümlerde Yunanistan genelinde ilk sırada Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi yer alıyor.

Kalp krizi ve beyin kanamasından ölümlerde Yunanistan genelinde ilk sırada Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi yer alıyor.

Avrupa İstatistik Servisi’nin yayınladığı verilerde Doğu Makedonya ve Trakya bölgesini hoş olmayan bir sonuç ilk sıraya oturttu. Verilere göre kalp krizi ve beyin kanamasından ölümlerde Yunanistan genelinde ilk sırada Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi yer alıyor.

Araştırma sonucunda elde edilen verilere göre, Avrupa Birliği’nde birinci ölüm nedeni kalp-damar hastalıkları olduğu belirtiliyor. AB ülkelerinde ölümlerin yüzde 30’undan fazlası kalp hastalığı ya da hipertansiyona bağlı nedenlerden kaynaklanıyor ve kalp krizi ya da beyin kanaması sonrasında meydana geliyor.

Rakamlara bakıldığında, 100.000 nüfus başına kardiyovasküler hastalıklardan Avrupa ortalamasında 343 ölüm yaşandığı belirtiliyor.

İstatistikler, her ülkenin bölgelerine göre hesaplanıyor ve Bulgaristan’ın beş bölgesinin ilk beşte yer alması dikkat çekici.

Yunanistan’a bakıldığında ise Avrupa ortalamasının çok üzerinde 437,08 ölümle Doğu Makedonya ve Trakya ilk sırada yer alıyor. Batı Makedonya 365,34 ölümle ikinci, Orta Makedonya ise 355,94 ölümle üçüncü sırada yer alıyor.

En düşük sırayı 253,05 ölümle Kuzey Ege, 295,75 ölümle Girit ve 300,89 ölümle Epir alıyor.

Ulusal Halk Sağlığı Örgütü’nün verilerine göre Yunanistan’da nüfusun yüzde 30’undan fazlası hipertansiyondan muzdaripken, bu oran yaşlılarda ise yüzde 50’ye çıkıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu