Yunanistan Haber

“Doğu Akdeniz’de Türkiye İle Birlikte Çalışma Mümkün Olabilir”

"İsrail, Kıbrıs (Güney) ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de gaz gelişimi konusunda Türkiye ile birlikte çalışması mümkün olabilir.”

Eastmedoilgas.com web sitesi, Doğu Akdeniz gazının Avrupa ve daha geniş bölge için önemli bir enerji kaynağı olduğunu konu alan bir haber yayınladı. Bu haberi Yunan basını da sayfalarına taşıdı.

“Doğu Akdeniz’de ne kadar doğalgaz var?” başlığı altında yapılan haberde, ancak bu Doğu Akdeniz’deki gaz kaynağının gelişimi, İsrail ve komşuları arasındaki siyasi gerilimler nedeniyle yavaşladığı ileri sürülüyor.

Haberin içerisinde ise, “zaman alacak, ancak küresel LNG ihtiyacının artması ve bunun bölgesel dinamikler üzerindeki etkileri göz önüne alındığında, İsrail, Kıbrıs (Güney) ve Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de gaz gelişimi konusunda Türkiye ile birlikte çalışması mümkün olabilir.” İfadelerine yer verilmesi dikkat çekiyor.

Haberde özetle şu ifadeler kullanılıyor:

blank

“AB Doğu Akdeniz gazıyla eskisi kadar ilgilenmiyor. İsrail, Mısır ve Kıbrıs (Güney) doğalgazını Avrupa’ya bağlayacak yeni bir boru hattı olasılığı giderek azalıyor. Mısır hala böyle bir boru hattı inşa etmekten bahsederken, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu defalarca fikre karşı olduğunu çünkü Mısır’ın İsrail’in sahip olduğu şirketlerin boru hattına erişmesine izin vermeyebileceğini dile getirmişti.

Doğu Akdeniz’den gelen haberleri takip ediyorsanız, Türkiye’nin Doğu Akdeniz gazı için bölgesel bir merkez olmak istediğini duymuş olabilirsiniz. Çünkü gözünü bölgenin doğal gaz rezervlerine dikmiş ve onu ülkesine geri getirmek için kendi boru hattı altyapısını geliştirmekle ilgileniyor.

Türk yetkililer, Türkiye’yi Kıbrıs (Güney) ve İsrail gibi bölgedeki diğer ülkelere bağlayacak boru hatları inşa etme arzularından bahsediyorlar (ayrıca Türkiye içinde daha fazla boru hattı inşa etmeyi planlıyorlar).”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu