Yunanistan Haber

Doğal Afetler Taburu Oluşturuluyor

Savunma Bakanı Dendias’ın talimatıyla Teselya’nın Larisa (Yenişehir) bölgesinde Doğal Afetlerle Mücadele için özel bir İstihkâm Taburu oluşturuluyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitris Hupis’in imzasıyla Teselya’nın Larisa (Yenişehir) bölgesinde Doğal Afetlerle Mücadele için Kara Kuvvetleri Komutanlığı  bünyesinde özel bir İstihkâm Taburu oluşturuluyor.

Bu yeni yapılanmada, Larisa’da bulunan 730. İstihkâm Taburu, Loutraki’de bulunan 747. (ETMX) standartlarına yükseltilecek.

Geçtiğimiz Eylül ayında kötü hava koşullarından kaynaklanan yıkıcı sel felaketi “Daniel” sonrasında, Larisa Ambelona’da bulunan 730. İstihkâm Taburu’nun seviyesinin yükseltilmesi kaçınılmaz bir gereklilik olarak ortaya çıktığına vurgu yapılıyor.

Böylece, meydana gelebilecek benzeri doğa felaketlerinde 730. İstihkâm Taburu’nun Teselya, Orta Yunanistan, Epir ve Makedonya bölgelerine kısa sürede etkili müdahalesi olacağı belirtiliyor.

Kararın Karargah Komutanları Konseyi (SAGE) ve Yüksek Askeri Şura (ASS) tarafından alındığı ve Silahlı Kuvvetlerin, toplum yararına yapacağı yardımlara büyük önem veren Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın da olumlu onayının olduğu belirtiliyor.

Kaldı ki Taburun oluşumuna katılacak hemşireler, ilk yardım, makine operatörleri vb. gibi uzman personelin tayin çalışmalarının başladığı bildiriliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu