Yunanistan Haber

“Diyaloğa Açığız, Ancak Gerekirse Haklarımızı Savunmaya Da Hazırız”

Yunanistan Cumhurbaşkanı: “Diyaloğa açığız, ancak gerekirse ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunmaya da hazırız."

Yunanistan Cumhurbaşkanı: “Diyaloğa açığız, ancak gerekirse ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunmaya da hazırız.”

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, “Diyaloğa açığız, ancak gerekirse ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunmaya da hazırız” diye konuştu.

28 Ekim “OHİ” Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Selanik’te bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sotirios Kostakoglu’nun Selanik Orduevinde onuruna verdiği resmi yemekte konuşan Sakellaropulu, Türkiye’nin Yunanistan’ın aleyhine ve Yunan adalarının askerden arındırılmasına yönelik söylemlerine değindi ve “Diyaloğa açığız, ancak gerekirse ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunmaya da hazırız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu konuşmasında şu sözleri sarf etti:

“Son dönemde Türkiye, sorunları tırmandırarak, bilinen uygulamaları yeniden kurarak ve adalarımızın silahsızlandırılması için var olmayan yeni pozisyonlar tasarlayarak yeniden gerginliği tırmandırmayı seçiyor gibi görünüyor. Ayrıca, daha iyi bir yaşam arayışı içinde ata evlerini terk eden mülteci ve göçmenlerin acılarını araçsallaştırmaya devam ediyor.

Yunanistan, komşularıyla ilişkilerinde sükunet ve açık iletişim kanalları arıyor. Ancak diyalog, gerçekleşmesi ve meyve vermesi için bir tehdit ve gerilim rejimi altında değil, sadece uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilkeleri temelinde gerçekleşebilir. Aynı zamanda ülkemiz, işbirliği ve stratejik ittifaklar yoluyla diplomatik ve askeri konumunu sürekli güçlendirmekte, Türk iddialarının olmadığının altını çizmekte ve Güneydoğu Akdeniz’de barış ve istikrarı pekiştirmeye çalışmaktadır. Daha önce de vurguladığım gibi diyaloğa açığız ama gerekirse ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı da savunmaya hazırız.

Üstelik Kıbrıs sorunu, önde gelen bir ulusal sorun olmaktan da geri kalmıyor. Türkiye’nin Varosia’daki (Maraş), Kıbrıs Cumhuriyeti’nin deniz bölgelerindeki ve daha geniş bölgemizdeki saldırganlığı, ortak hedefimize olan bağlılığımızı zedelemeyecektir: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’in ilgili kararları temelinde kapsamlı çözüm için müzakerelerin yeniden başlatılmasında elimizi bükemeyecektir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu