Batı Trakya Haber

Dimetoka’nın Subaşköy’de “ERDOGAN” ve “ΤΟΥRΚΑΪ” Yazıları Yazıldı

Dimetoka’nın Subaşköy’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun yıllar kapalı olan bir dükkanın camlarına kırmızı boya ile “ERDOGAN” ve “ΤΟΥRΚΑΪ” yazıları yazıldı.

Dimetoka’nın Subaşköy’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun yıllar kapalı olan bir dükkanın camlarına kırmızı boya ile “ERDOGAN” ve “ΤΟΥRΚΑΪ” yazıları yazıldı.

Dimetoka’nın Subaşköy (Savra) köyüne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 6 Ocak gece yarısı “Suların Kutsanması Yortusu” gününde, uzun yıllar kapalı olan bir dükkanın camlarına kırmızı boya ile “ERDOGAN” ve “ΤΟΥRΚΑΪ” yazmışlar.

Azınlık ve çoğunluğun uzun yıllar birlikte yaşadığı Subaşköy (Savra) sakinleri sabah kalktıklarında bu yazıları görünce şaşkınlık içinde kaldılar, çünkü köylerinde hiçbir zaman bu tür bir olayın yaşanmadığını dile getiriyorlar.

Subaşköy’de yaşanan bu olay kısa sürede Yunan yerel ve ulusal basında geniş yer buldu. Basın olayın bir provokasyon oluğunu ve bu olayın Azınlık içinden birilerinin yapmış olabileceğini ileri sürmekten de geri kalmadı. Oysa Batı Trakya Türk Azınlığı uzun yıllar bu tür provokasyon olaylarına mahal vermemiş yer almamış, Yunan devletinin ve hükümetlerinin ayrımcılık politikaları uygulamasına rağmen çoğunlukla birlikte barış ve huzur içinde yaşamaya devam etmiş ve etmektedir.

Oysa yunan basını bu olayın o köylerden geçen mültecilerin yapmış olabileceğini göz önünde bulundurmadan doğrudan Azınlığın üzerine yıkması ise dikkat çekmektedir. Kaldı ki dikkatlice bakıldığında yazı karakterleri de “ERDOGAN” ve “ΤΟΥRΚΑΪ” kimler olayın anlaşılmasına yardımcı olmaktadır.

Şimdi Emniyet güçleri bu olayın kim veya kimler tarafından yapıldığını araştırmak üzere harekete geçti. Birileri tarafından provokasyon amaçlı yapılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Olaya ilişkin BİRLİK Gazetesi’ne konuşan Dimetoka Evros-Meriç Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Macır, “Subaşköyümüzde böyle bir olayın yaşanması tabii ki bizi üzmektedir. Bizim bölgemizde bu tür olaylar yaşanmaz. Ancak Yunan basınının olayı manidar bir şekilde Azınlığımızın üzerine yıkması üzüntü verici. Oysa bu bölgeden her gün onlarca kaçak göçmenin geçtiği göz önünde alındığında, olayın kim veya kimler tarafından yapılmış olabileceği hiç de uzak değil. Yunan basınına tavsiyem Azınlığımızı ve bölgemizi bu tür kirli emellerine karıştırmasınlar, Azınlık insanını zan altında bırakmasınlar. ”

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu