Yunanistan Haber

Dimetoka Bölgesinde Bir Grup Çiftçi Askeri Tatbikatı Protestoya Hazırlanıyor

Dimetoka bölgesinde vatandaşlar, silahlı kuvvetler tarafından "Psilos Stalos" atış tatbikat alanının yıllık tarla kira bedelinin düşürülmesine tepkili oldukları belirtiliyor.

Dimetoka bölgesinde vatandaşlar, silahlı kuvvetler tarafından “Psilos Stalos” atış tatbikat alanının yıllık tarla kira bedelinin düşürülmesine tepkili oldukları belirtiliyor.

“Psilos Stalos” atış tatbikat alanında bulunan ve yıllardır devlet tarafından vatandaşlardan kiralanarak silahlı kuvvetlerin eğitim ve atış tatbikatlarında kullanılan Dimetoka ve civar köylerdeki vatandaşlara ait tarlaların kira bedelinin bu yıl düşürülmesi nedeniyle tepkilerin yaşandığı belirtiliyor.

Dimetoka bölgesinde bulunan “Psilos Stalos” atış tatbikat alanının uzandığı binlerce dönümlük araziye sahip olan ve tarla sahiplerine dönüm başına yılda 100 euro kira bedeli ödenen  Kireççiler (Asvestades), Çavuşlu (Kiani), Saltıkköy (Lavara), Yeniceköy (Kufovuno) ve Akpınar (Asproneri) köylerinin sakinleri, bu miktarın dönüm başına yıllık 30 euroya düşürüldüğünü dile getirerek hükümetin bu sorunu çözmesini beklediklerini belirtiyorlar.

İlgili kaynakların belirttiği üzere bunun, Gayrimenkul Hizmetinin ve Maliye Bakanlığının bir kararı olduğunu ve yalnızca belirli bir bölgeyi değil, atış tatbikatlarda veya silahlı kuvvetler tarafından kullanılan diğer özel mülklerin ve genel olarak devletin hizmetleri bulunduğu tüm Yunanistan genelini ilgilendirdiği belirtiliyor. Yani Milli Savunma Bakanlığının aldığı bir karar ya da konu olmadığını, sorumluluğu Maliye Bakanlığı’nda olan bir konu olduğu belirtiliyor.

Yukarıda belirtilen köylerdeki tarla sahiplerinin, “PARMENION –23” tatbikatının son aşamasının bir parçası olarak, TAMS “AISIOS OIONOS-23” askeri tatbikatının bu ay gerçekleştirileceği bölgede traktörleriyle olayı protesto etmek üzere hazırlık yaptıkları ileri sürülüyor.

Neticede tatbikat, 03-07 Kasım 2023 tarihlerinde önümüzdeki haftaya ertelendi. Ancak tatbikata devlet temsilcilerinin de katılması beklendiğinden tatbikat sırasında arazi sahiplerinin tepki ve protestoların olup olmayacağı şu an bilinmiyor.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu