Yunanistan Haber

Dendias’ın Hafter’i Ziyareti Diplomatik Krize Neden Oldu

Libya'da diplomatik kriz yaşandı. Yunan basını “Trablus Atina Büyükelçisini geri çağırdı” başlığını attı.

Libya’da diplomatik kriz yaşandı. Yunan basını “Trablus Atina Büyükelçisini geri çağırdı” başlığını attı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın bugün Doğu Libya’da isyancı Hafter’i ziyaret etmesi Yunanistan ile Libya Ulusal Birlik Hükümeti arasında  diplomatik krize neden oldu.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti sözcüsü Mohamed Hammoud, Dendias’ın tutumuna cevaben Yunanistan’ın Trablus Maslahatgüzarı’nın Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını ve Atina’daki Libya Maslahatgüzarı’nın da istişareler için geri çağrılmasına karar verildiğini söyledi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti sözcüsü Mohamed Hammoud, “Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın bugünkü tutumu, Libya halkına ve hükümetine hakarettir” derken, aynı zamanda Dendias’ın bu hareketi Libya hükümeti tarafından üzüntüyle karşılandı.” İfadelerine yer veriyor.

Olay, Dışişleri Bakanı Dendias’ın Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Mohamed Menfi ile görüşmek üzere Trablus’a geldiği sırada meydana geldi.

Ancak Dendias’ın uçağı indiğinde, Türk-Libya “muhtırasını” imzalayan Libya Dışişleri Bakanı Naila Mangous tarafından karşılanacağı kendisine bildirildi.

Nikos Dendias uçaktan inmedi ve programına devam etmek için doğrudan Bingazi’ye gitti.

Dışişleri Bakanı Dendias’ın bu tepkisi, uçağının uçuş planını onaylamayan Trablus tarafından hemen misilleme gelmesiyle Libya’da rahatsızlık yarattı.

Nikos Dendias sonunda Malta FIR üzerinden Bingazi’ye ulaştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı olaya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

“Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Cumhurbaşkanı Menfi ile görüşmesinin planlandığı Trablus ziyareti, Libya Dışişleri Bakanlığı’nın Libya Dışişleri Bakanı ile görüşmeme konusunda var olan anlaşmayı ihlal etmesi nedeniyle iptal edildi.”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu