Yunanistan Haber

Dendias: “Türkiye Uluslararası Hukuka Saygı Göstermesi Gerekmektedir”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, BM eski Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya gelerek Türkiye'ye mesajlar gönderdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, BM eski Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya gelerek Türkiye’ye mesajlar gönderdi.

Dışişleri Bakanı Dendias, “Yunanistan, komşumuz Türkiye’den gelen günlük tehditlerle karşı karşıyadır. Yunanistan, Uluslararası hukuka saygının yanı sıra tüm devletlerin egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkesine saygı duymaktadır.” Değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu’nun dünkü toplantısının ardından Türkiye’nin “çıkarlarını korumak için tüm yasal yol ve yöntemleri kullanacağını” açıklamasına da değinen Nikos Dendias, hukuki yollardan yapılan atıfları dolaylı ve hatta tanıma olarak anladığını kaydetti. Dendias, “Türkiye Uluslararası Hukuka saygı göstermesi gerekmektedir. Bu, en azından, ünlü “casus belli” olan Yunanistan’a karşı savaş tehdidinden vazgeçmeyi içerir.”

Bakan Dendias bu bağlamda, Yunanistan’ın Türkiye ile her zaman yapıcı bir diyaloga katılmaya hazır olduğunu, ancak bunun için Uluslararası Hukuk, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ve Uluslararası Deniz Hukuku temelinde sağlam bir temelde olduğunu yineledi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu