Yunanistan Haber

Dendias: “F-35’ler Yunanistan’ın Üstünlüğünün Korunmasına Yardımcı Olacak”

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, “F-35'ler Yunanistan'ın üstünlüğünün korunmasına yardımcı olacak” vurgusu yaptı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, “F-35’ler Yunanistan’ın üstünlüğünün korunmasına yardımcı olacak” vurgusu yaptı.

Parapolitika gazetesine konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, F-35’in satın alınması ve ABD Constellation sınıfı fırkateyn programına katılım müzakereleri ile Silahlı Kuvvetlerin beklentileri hakkında şunları dile getirdi:

“Ülkemizin, geniş bölgede güvenlik sağlayıcı olarak rol iddia ettiğine göre, ulusal çıkarlarını savunabilme becerisine sahip olduğunu her şekilde kanıtlaması gerektiği açıktır. Çıkarlarını savunurken aynı zamanda belirli bir rolü de savunuyor. İmkanlarda bir boşluk varsa, başkası onu doldurmaya çalışacaktır. Bunu görmek için komşu ülkemizden yeni gemilerin inşa programını okumak yeterli.

Rafale’in (Fransa’dan alınan savaş uçakları) satın alınması ve giderek artan sayıda Viper versiyonuna yükseltilmiş F-16’ların teslim edilmesiyle birlikte, F-35’ler  vatanımızın havada üstünlüğünün korunmasına, aynı zamanda caydırıcı olarak daha geniş bölgede güvenlik ve istikrarın sağlayıcısı olarak katkıda bulunacak.

Donanmanın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlama aşamasından itibaren buna olası katılımımız, bir yandan gemi inşa sektörünün bilgi birikimini güçlendirecek, aynı zamanda istihdam yaratacaktır.

Gemi inşa endüstrimize diğer ulusların donanmaları için gemi inşa etme yeteneğinin verilmesi, onun devasa büyümesinin başlangıç ​​noktası olacağı kesindir ve diğer taraftan, bu son teknolojiye sahip platformlar, daha da yükselecek. Deniz Kuvvetlerinin yetenekleri, aynı zamanda ülkemizin zorluklarla yüzleşme ve müttefik kuvvetlerle işbirliği yapma yeteneğini de güçlendirecektir.

Yerli savunma sanayii ulusal güvenliğin kritik bir direğidir. Silahlı Kuvvetlerimizin kendi kendine yeterliliğini güçlendirmenin yanı sıra, yüksek kaliteli ve öncü teknoloji ürünleri yaratmak amacıyla sadece istihdamın artırılmasına değil, daha genel araştırma ve geliştirmeye de katkıda bulunabilir. Bu nedenle yüksek teknoloji araçlarının elde edilmesi parça parça bir hareket değildir. Bu, daha geniş bir mantığın ve ‘Silahlı Kuvvetler 2030’ gündeminin bir parçasıdır. Hedef, her düzeyde modernleşme ve çağın gereklerine uyum sağlama, caydırıcı kapasiteyi güçlendirme ve mümkün olduğunca ülkemiz ekonomisine katma değer sağlama ile sayfayı değiştirmektir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu