Yunanistan Haber

Dendias: “Benzer Trajedileri, Zulüm ve Soykırım Deneyimlerini Paylaşıyoruz”

Ermenistan'a giden Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, başkent Erivan'da “Ermeni Soykırım Anıt Kompleksi”ne çelenk bıraktı.

Ermenistan’a giden Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, başkent Erivan’da “Ermeni Soykırım Anıt Kompleksi”ne çelenk bıraktı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias Ermenistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Dendias ve Ermeni mevkidaşı Suren Papikyan liderliğindeki heyetler arasında yapılan toplantıda, Yunanistan ile Ermenistan’ın askeri-teknolojik iş birliği alanında yeni işbirliklerine geçme konusunda mutabakata varıldığı belirtiliyor.

Toplantıda, Ermenistan ve Yunanistan arasındaki mevcut savunma iş birliği süreci, Aralık 2023’te Atina’da yapılan görüşmeler sonrasında yürütülen çalışmalar ve yeni iş birliği imkanlarının ele alındığı kaydedildi.

Savunma Bakanı Dendias ile Ermeni mevkidaşının yaptığı ortak basın toplantısında Yunan Bakan Dendias, “Ermenistan’ın Yunanistan’ın tarihi dostu olduğu, Yunan ve Ermeni halkları arasında yakın duyguların olduğu bilinmektedir. Ancak ziyaretimin çok daha pratik bir amacı da var; iki Savunma Bakanlığı ve iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasındaki işbirliğini derinleştirmek.” İfadelerini kullandı.

blankDendias, küresel toplumun yaşanan zorluklara karşı ortak bir cephe oluşturması gerektiğine dikkat çekti ve ekledi: “Dürüst olacağım. Tarih bizi birbirimize bağlıyor. Benzer trajedileri, zulüm ve soykırım deneyimlerini paylaşıyoruz, halklarımız birlikte acı çekti ve bu özellikle Ermeniler ve Yunanlılar, iki ülke ve aynı zamanda iki halk arasında yakın bağlar yarattı.

Özellikle kırılgan bir ortam yaşıyoruz. Revizyonizm ve yayılmacılık, Uluslararası Hukuku, uluslararası anlaşmaları, değerleri, ilkeleri ve BM Şartını küçümseyen güçler tarafından yeniden ortaya çıkarıldı. Küresel toplum bu zorluklara karşı ortak bir cephe oluşturmalı ve çatışmaların tırmanmasını engellemeye ve uluslararası hukuka uygun barışçıl bir ortama dönmeye hazır olduğumuzu göstermeli.”

Dendias, Papikyan’a Yunanistan’da Savunma alanında yeni bir araştırma ve yenilik merkezinin oluşturulmasına yönelik yeni mevzuat hakkında bilgi verdi. “Ermeni şirketlerini görmek ve bu Ekosisteme katılmak bizim için mutluluk olacaktır” diye ekledi.

Görüşmeler kapsamında imzalanan askeri teknik işbirliği anlaşmasının içeriğinde bu yılın savunma işbirliği programında eğitim alanına yönelik özel hükümler içeriyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu