Yunanistan Haber

Dendias Atina’da Amerikan Heyetini Kabul Etti

Atina’da Amerika Birleşik Devletleri heyeti hareketliliği yaşanıyor. Masada Yunanistan’ın silahlanma konularında ABD’den talepleri var.

Atina’da Amerika Birleşik Devletleri heyeti hareketliliği yaşanıyor. Masada Yunanistan’ın silahlanma konularında ABD’den talepleri var.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias Atina’da Savunma Bakanlığı’nda ABD Chicago Küresel İlişkiler Konseyi Başkanı Ivo H. Daalder ve Helen Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) İcra Direktörü Endy Zemenides ile görüştü.

Bakan Dendias görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda, “2019 yılında mevkidaşlarım Sayın Mike Pompeo ve 2021 yılında Antony Blinken ile imzaladığım Yunanistan ve ABD arasındaki stratejik ilişki ve savunma sektöründeki işbirliğimizin genişletilmesi ve derinleştirilmesi hakkında katılımcıları bilgilendirdim.

Ayrıca Doğu Akdeniz’deki güvenlik durumunu ve Yunanistan’ın daha geniş bölgede güvenlik ve istikrar faktörü olarak rolünü de tartıştık.

Görüşmeye GEETHA Başkanı General Dimitrios Hupis, Kara Kuvvetleri GES komutanı Korgeneral Georgios Kostidis, Deniz Kuvvetleri GEN komutanı Koramiral Dimitrios – Eleftherios Kataras ve Hava Kuvvetleri komutanı Korgeneral Dimosthenis Grigoriadis katıldı.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu