Yunanistan Haber

Dendias: “100 Milyonu Aşacak Bir Ülkenin Tehdidiyle Karşı Karşıyayız”

"Rakamsal olarak bizden çok daha üstün bir ülkenin tehdidiyle karşı karşıyayız ki bu ülke Yüzyılın ortalarına doğru 100 milyona yaklaşacak ve hatta 100 milyonu da aşacak.”

Savunma Bakanı Dendias konuşmasında yine Yunanistan’ın Türkiye’nin tehdidiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, bugün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen GEETHA etkinliğinde konuştu. Bakan Dendias, Yunan kadınlarının askere alınmasına ilişkin 705/1977 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi yönündeki uygulamanın Savunma Bakanlığı tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Savunma Bakanı Dendias konuşmasında, “Yunan toplumunun büyük ve ezici çoğunluğu vatandaş ordusuna inanıyor. Silahlı vatandaşa çok inanıyor” ifadelerini kullandı.

Dendias konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

“Rakamsal olarak bizden çok daha üstün bir ülkenin tehdidiyle karşı karşıyayız ki bu ülke Yüzyılın ortalarına doğru 100 milyona yaklaşacak ve hatta 100 milyonu da aşacak”

blank“Rakamsal olarak bizden çok daha üstün bir ülkenin tehdidiyle karşı karşıyayız ki bu ülke Yüzyılın ortalarına doğru 100 milyona yaklaşacak ve hatta 100 milyonu da aşacak, biz ise 11-12 milyonda olacağız. Basitçe matamatik bize vatandaş ordusunu zorunlu kılıyor.

Vatanını, ideallerini, evini savunan silahlı vatandaşın ideolojik kavramının yanı sıra, Helenizm’i şehir devletinin kurulduğu dönemden her zaman ayıran şey olmuştur. Dolayısıyla vatandaş ordusu hakkında konuştuğumuzda, nüfusun yarısını bu değerlendirmenin dışında tutmanın tamamen tutarsız olduğunu anlıyorsunuz.

İlgili mevzuat mevcut. Bu, Evangelos Averof’un ve o zamanki hükümetin ne kadar ileriyi gördüğünü gösteren 1977 tarihli bir yasadır. Dolayısıyla soru şu; gönüllülük esasına ilişkin bu hükmü nasıl uygulayacağız, gönüllülüğü tekrar ediyorum ki bu konuda yanlış anlaşılma olmasın, kadınların zorunlu askere alınması olarak algılanmasın.

Ve önümüzdeki haftalarda Silahlı Kuvvetlerin liderliğiyle birlikte size, ülkemizin insan dinamizminden sadece yöneticilerimiz düzeyinde değil, aynı zamanda gönüllü askerlik düzeyinde de en iyi şekilde nasıl faydalanabileceğimiz hakkında bir başlangıç düşüncesini sunacağız.

Belirli bir süre görev yapacak olan belirli uzmanlık alanlarındaki öğrenci subaylarla başlayıp, yavaş yavaş sizin giydiğiniz bu onurlu ama aynı zamanda çok güzel üniformayı giymek isteyen kadın nüfusun daha geniş kesimlerine doğru ilerleyeceğiz. Ve bence ülkemizin Silahlı Kuvvetlerine hizmet etme konusunda inanılmaz bir deneyime sahip olacaklardır.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu