Yunanistan Haber

“Demokratlar” Partisinin Kuruluşunu Meriç Nehri Üzerinde Açıkladı

Siyasi kariyerine PASOK partisi ile adım atan Loverdos "Demokratlar" (Dimokrates) ismini verdiği partinin kuruluş duyurusunu Yunanistan - Türkiye sınırından Meriç Nehri üzerinden yaptı..

Yunanistan’da yeni yeniden bir siyasi parti kuruldu. Partinin kurucusu Andreas Loverdos, yıllarca PASOK Partisinde siyaset ile uğraştı. Loverdos kuruluşunu Meriç Nehri üzerinde açıkladığı partiyi  videolu mesajında ​​da belirttiği gibi bu, “vatansever, popüler, siyasi olarak liberal, modernleşme yanlısı, dijital, reformcu, çok uyumlu” bir parti olduğunu dile getiriyor.

Andreas Loverdos özetle şunları dile getiriyor:

“Yunanistan’ın kalbinin gümbür gümbür attığı, sınırlarımızın aynı zamanda Avrupa’nın da sınırı olduğu Evros’lu (Meriç bölgesi) hemşerilerim, ‘Demokratlar’ partimizin kurulduğunu duyuruyorum.

Vatansever, popüler, siyasi olarak liberal, modernleşme yanlısı, dijital, reformcu, çok uyumlu bir parti.

Bizler Birleşik Avrupa adına Yunanlıyız ve oradan vatanımız, Avrupa Birliği ve vatandaşlarımızın Avrupa’sı için savaşacağız.

Tesadüfen buradan başlamıyoruz. Buradan bir mesaj gönderiyoruz. Yunanlıların Thermopili koruduğu bir kaleden, yakın zamanda 2020’de bir işgal girişimini püskürttük. Buradan bir mesaj çıkıyor ve tüm Avrupalılara gidiyor. Ancak birlik içinde ve güvenli bir şekilde mücadele edeceğiz, Avrupa Birliği’nin yeniden doğuşu için başarıyla mücadele edeceğiz.

Değerli yurttaşlarım, dinamizmle, ılımlılıkla, sağduyuyla, biz Demokratlar, içimizdeki en iyi Yunanistan için mücadeleye başlıyoruz.”

Video izle:

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu