Batı Trakya Haber

Dedeağaç’taki Törenden Türkiye’ye Mesaj Gönderdiler

"Yunan ordusu her zamankinden daha güçlü ve ben bir hazır olma ve inandırıcı caydırıcılık mesajı gönderiyorum. Egemenlik haklarımızı ve vatanımızın toprak bütünlüğünü her türlü tehdide karşı korumaya hazırız."

Bugün Dedeağaç’tan hem sivil yönetim hem de askeri komutan Türkiye’ye mesaj gönderdi. Siyasi kanat “komşularımızla barış ve işbirliği istiyoruz” derken, Kara Kuvvetleri komutanı “Yunan ordusu her zamankinden daha güçlü ve hazır” mesajını gönderdi.

Dedeağaç’ın Bulgar işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü (14 Mayıs 1920), bugün Dedeağaç’ta öğrenci ve askeri geçit töreniyle, Makedonya ve Trakya’dan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis’in katılımı ve huzurunda kutlandı. Törene Kara Kuvvetleri komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis ve 4. Kolordu komutanı Korgeneral İoannis Çioplos da hazır bulundu.

Tören sonrası bir açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis şunları söyledi:

“Komşularımızla barış ve işbirliği istiyoruz ama taviz ve feragata yer bırakmıyoruz“

“Helenizmin düşünceleri bugün Dedeağaç’ta. Yunanistan için, ulusumuzun hakları için savaşmış olanları onurlandırıyor. Aynı zamanda her yöne güçlü bir birlik ve kararlılık mesajı gönderiyoruz.

Biz Yunanlılar komşularımızla barış ve işbirliği istiyoruz ama taviz ve feragata yer bırakmıyoruz. Karamızdan, denizimizden ve milli hava sahamızdan zerre kadar taviz vermiyoruz. Aynı zamanda güçleniyoruz, uluslararası ittifaklar kuruyoruz ve aynı zamanda güç veriyoruz, askeri güçlerimizi, Silahlı Kuvvetlerimizi güçlendiriyoruz.

ABD ile yapılan anlaşmanın onaylanmasıyla geçtiğimiz günlerde Parlamento’da yaptığımız gibi orduya daha da fazla yetki veriyoruz. Dedeağaç’a lider bir jeopolitik ve enerji rolü veriyoruz. Sorumluluk bilinciyle, milli özgüvenle ilerliyoruz. Gururluyuz, iyimseriz.”

Törene katılan Kara Kuvvetleri komutanı Korgeneral Haralampos Lalusis de tören sonrasında şu ifadeleri kullandı:

“Yunan ordusu her zamankinden daha güçlü ve hazır”

blank

“Jeopolitik likidite döneminde Yunan ordusu her zamankinden daha güçlü. Bugün Dedeağaç’ta, şehrin kutlanmasında bulunduğum için özel bir onur ve duygu hissediyorum. Kurtuluşun 102. yılını kutluyoruz. Tüm bu yıllar boyunca şehir ilerledi ve küçük köy şimdi büyük jeostratejik değere sahip modern bir şehir haline geldi. Jeopolitik likidite döneminde, Yunan ordusu her zamankinden daha güçlü ve ben bir hazır olma ve inandırıcı caydırıcılık mesajı gönderiyorum. Egemenlik haklarımızı ve vatanımızın toprak bütünlüğünü her türlü tehdide karşı korumaya hazırız. Ayrıca daha önce gördüğümüz geçit töreni Yunan ordusunun moralini kanıtlıyor.”

Resmi geçit töreninde Milli Muhafızlar da yer aldı.

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu