Yunanistan Haber

Dedeağaç’ta Amerikalı Askerleri Protesto Ettiler

Amerikan askerlerinin Dedeağaç’ta konuşlandığı "Giannuli" askeri kışlanın kapısı önünde toplanan savaş karşıtı bir grup, NATO ve ABD aleyhinde sloganlar attı..

Amerikan askerlerinin Dedeağaç’ta konuşlandığı “Giannuli” askeri kışlanın kapısı önünde toplanan savaş karşıtı yaklaşık 20 kişilik bir grup, NATO ve ABD aleyhinde sloganlar atarak protesto gösterisi düzenledi.

Kışla kapısında toplananlar, “ABD ve Rusya toprağı yeniden bölüşüyor, halkların kanıyla sınırları çiziyorlar”, “Dedeağaç, emperyalistlerin kalesi değil, halkların limanıdır”, “Şimdi NATO’nun mezbahalarından çıkılsın, tek asker dahi Ukrayna’ya gitmesin” gibi sloganlar attılar. Kışlanın önündeki asfaltın üzerine ise kırmızı sprey boyayla “NATO Katilleri evinize dönün” yazısı yazdılar.

Kışla kapısı önünde yapılan sözlü açıklamada, “Ukrayna topraklarında kozlarını paylaşmaya karar veren Amerikalılar, NATO ve Rusya’nın çıkarları için savaşmamalıyız. Bunun yanı sıra, silahlı kuvvetler subaylarına ve “Giannuli” kışlasındaki askerlere “Bugün, şehrimizin bu rekabet kavgasına dahil olma tehlikesi her zamankinden daha yakın” mesajı verildi.” İfadeleri kullanıldı.

Hatırlanacağı üzere Dedeağaç’taki Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’ne ait ve İskeçe’deki 4. Kolordu’ya bağlı “Giannuli” kışlası, Amerikan ordusu tarafından, Amerikalılar ve NATO’nun liman ve havalimanı üzerinden gerçekleştirilen operasyon ve tatbikatlarına lojistik destek sağlamak üzere yaklaşık 300-400 Amerikan askerinden oluşan kalıcı bir kuvvet konuşlandırmak üzere kullanılıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu