Batı Trakya Haber

DEB’in Etkinliğini Basan Altın Şafakçıların Davası Dördüncü Kez Ertelendi

Atina’da görüşülmesi beklenen dava, Türkçe tercüman bulunmaması nedeniyle ertelendi.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ile Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi’nin Atina’da birlikte düzenledikleri etkinliği basan Altın Şafakçıların davası dördüncü kez ertelendi.

14 Aralık Çarşamba günü Atina’da görüşülmesi beklenen dava, Türkçe tercüman bulunmaması nedeniyle ertelendi. Duruşmanın 6 Şubat 2023 tarihinde yapılacağı ifade edildi.

“Beklentimiz adaletli bir netice”

DEB Partisinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “12 Aralık 2016 tarihinde Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Gözlemcisi ile DEB Partisi’nin birlikte düzenlediği panel, Altın Şafak milletvekilleri ve sempatizanları tarafından basılmış, DEB Başkanı ve yöneticilerine ifadede güçlük çektiğimiz hakaretlerde bulunulmuş ve ölümle tehdit suçu işlenmiştir. Bu menfur saldırı sonunda suç örgütü Altın Şafak Partisi hakkında suç duyurusu yapıldı. Bugünkü duruşma Türkçe tercüman olmadığından 6 Şubat 2023 tarihine ertelendi. Umudumuz ve temennimiz hem bu mahkemeden hem de partimizden zorbalıkla çalınan araba için yapılan suç duyurusundan adaletli bir netice çıkmasıdır.”

Davanın görüleceği Atina’daki mahkemede DEB Partisi eski Başkanı Mustafa Ali Çavuş, avukatı Ahmet Kara, davada tanık olarak önerilen Helsinki İzleme Komitesi Direktörü Panagiotis Dimitras ve Azınlık Hakları Grubu temsilcisi Nafsika Papanikolatu hazır bulundu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu