Yunanistan Haber

“Çok Yakında ABD F-35’lerini Yunan F-35’leri İle Birlikte Eğitim Yaparken Göreceğiz”

Dendias yine Türkiye odaklı konuştu, Yunanistan’ın ve ABD’nin F-35 savaş uçaklarının birlikte eğitim yapacağını ileri sürdü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias yine Türkiye odaklı konuştu, Yunanistan’ın ve ABD’nin F-35 savaş uçaklarının birlikte eğitim yapacağını ileri sürdü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Themistoklis Burolias ve ABD Büyükelçisi George Çunis, 19 Temmuz 2022 Salı günü Girit adasındaki Hanya kentinde bulunan SUDA Üssü’nün 115. Savaş Kanadı’na giderek, Yunanistan-ABD hava kuvvetlerinin katılımıyla “POSEIDON’S RAGE 22” (Poseidon’un Öfkesi 22) isimli tatbikatının bir bölümünü birlikte izledi.

Dendias ve beraberindeki heyet SUDA Üssü’nün 115. Savaş Kanadı’na giderek sergilenen savaş uçaklarının bulunduğu kapalı alanda Yunan ve ABD’li heyete hitaben bir konuşma yaptı. Dendias ziyaret sonrası gazetecilere yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çok yakında ABD F-35’lerini Yunan F-35’leri ile birlikte eğitim yaparken göreceğimizi umuyorum.”

blank

“ABD ve Yunanistan Cumhuriyeti, revizyonizme, ülkelerin ulusal egemenliğini, toprak bütünlüğünü tehdit eden her şeye karşı birlikte duruyor. Yunanistan ve ABD, çevremizde gördüğünüz bu mükemmel makinelere, ancak hepsinden önemlisi, Yunanistan Hava Kuvvetleri ve Amerikan Hava Kuvvetleri’nin Doğu Akdeniz’de son günlerde birkaç önemli tatbikatlarda işbirliği yapan mükemmel insan kaynaklarına dayanarak, Uluslararası Hukukun korunması adına birlikte duruyorlar. Bu yapılan, demokrasi, istikrar, güvenlik, toprak bütünlüğü değerlerini koruma irademizi gösteren bir tatbikattır.

Sürekli krizler içerisinden, özveri, çaba ile hepimiz, Yunan halkının aile bütçesinden kısarak, şimdiye kadar görmediğimiz en güçlü Yunanistan’ı inşa ediyoruz. Giderek daha fazla Avrupalı ​​müttefik, Yunanistan da dahil kendi hava kuvvetleri için F-35 savaş uçağını seçiyor. Dolayısıyla çok yakında ABD F-35’lerini Yunan F-35’leri ile birlikte eğitim yaparken göreceğimizi umuyorum.

Son yıllarda Yunanistan ve ABD, Amerikalı meslektaşlarımla imzalamaktan onur duyduğum iki protokol de dahil olmak üzere savunma işbirliklerini önemli ölçüde geliştirdiler. Dolayısıyla ilk baştaki anlaşmaya, Yunanistan anakarasındaki bölgelere yeni askeri tesislerin yapılması dahil edildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, stratejik öngörümüzde haklı olduğumuzu kanıtladı. Dedeağaç limanı, Amerikan kuvvetlerinin konuşlandırılması için önemli bir giriş noktası, aynı zamanda önemli bir enerji merkezi haline geldi.

Yunanistan ve ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle değerlerimize yönelik eşi görülmemiş saldırıya rağmen, temel değerlerini korumak için bir kez daha yan yana durdu. Her iki ülke de Ukrayna’ya insani ve askeri yardım gönderdi ve tüm müttefiklerimiz gibi “bir istisna dışında” Rusya’ya ağır yaptırımlar uyguladı.

Tarihsel olarak sorunlu bölgemiz daha fazla kışkırtıcı, saldırgan ve revizyonist eylem ve tutumlara müsamaha gösteremez. Doğu Akdeniz’de ve onun ötesinde barış, güvenlik ve istikrarı korumak için birlikte çalışmalıyız.

Yunanistan, son yıllarda İtalya ve Mısır ile deniz bölgelerinin sınırlandırılmasına ilişkin anlaşmalar imzalayarak bu yolda ilerliyor. Arnavutluk ile meseleyi Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na havale etmeyi kabul ettik. Doğu Akdeniz Gaz Forumu, Fransa ve BAE ile yapılan anlaşmalar, İsrail, Kıbrıs ve ABD ile 3+1 işbirliği de dahil olmak üzere, güvenilir bölgesel ortaklarımızla sayısız çok taraflı işbirliği biçimlerini geliştirdik. Ayrıca, bu planın en kısa sürede dörtlü bir plan haline geleceğini ümit ediyorum.

Son olarak, sadece arkamdaki ve bölgemizde hava üstünlüğünü sağlayan mükemmel makinelerden değil, aynı zamanda önümde bulunan mükemmel insan gücünden de son derece gurur duyuyorum.”

Yunanistan ve ABD’nin birlikte gerçekleştirdikleri “POSEIDON’S RAGE 22” (Poseidon’un Öfkesi 22) isimli tatbikata ABD tarafından tatbikata 10 adet F-35 ve 15 adet F-15 katılırken, Yunanistan F-16 uçaklarıyla katılıyor.

Dışişleri Bakanı Dendias ve beraberindeki heyet, hava üssünde sergilenen F-35 savaş uçaklarını yakından görme fırsatı buldu. Heyet ayrıca SUDA Deniz Üssü’ndeki ABD Sahil Güvenlik Gemilerinin yanaşma tesislerini ve Donanma Caydırıcılık Eğitim Merkezi (KENAP)/NATO Deniz Yasağı Operasyonel Eğitim Merkezi – Yunanistan (NMIOTC) karargahını ziyaret etti.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu