Yunanistan Haber

“Coğrafya Yunanistan ve Türkiye’yi Birlikte Yaşamaya Mecbur Bırakıyor”

Yunanistan-Türkiye ilişkileri ile ilgili de konuşan Gerapetritis, coğrafyanın Yunanistan ve Türkiye’yi refah ve barış içinde birlikte yaşamaya mecbur bıraktığını söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Economist’in 27. Yıllık Yuvarlak Masa Toplantısında konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Economist’in 27. Yıllık Yuvarlak Masa Toplantısına katıldı. Bakan Gerapetritis kürsüden yaptığı konuşmasında İsrail-Filistin çatışmasına değinerek, “Anlaşmazlıkların her zaman barışçıl çözümünden yana olacağız. Uluslararası hukukun belirlediği sınırlar çerçevesinde devletlerin saldırılara karşı kendilerini savunma hakkını güvence altına almalıyız” ifadelerini kullandı.

Yunanistan-Türkiye ilişkileri ile ilgili de konuşan Gerapetritis, coğrafyanın Yunanistan ve Türkiye’yi refah ve barış içinde birlikte yaşamaya mecbur bıraktığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Gerapetritis şu ifadeleri kullandı: “Türkiye ile karşılıklı saygıya dayalı iyi komşuluk ilişkileri geliştirmeye çalışmak inancımızdır. Ekonomi, sivil koruma ve göç gibi alanlarda Yunanistan ve Türkiye’nin ortaklaşa alabileceği olumlu tedbirler konusunda iki ülkenin işbirliği yapabileceği şeyler var. Bu, her iki ülkeye de iyi niyetle görüşme fırsatı penceresi açıyor çünkü iki yeni hükümetimiz var, yeni bir yetkiyle birlikte dostane ilişkiler geliştirmek isteyen iki liderimiz var ve uygun bir ilişki kurmak için her fırsatı kullanacağız. Süreç kolay olmayacak, ilerlemenin uygun yolunu bulmak için adım adım ilerleme iradesi var.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu