Yunanistan Haber

Büyükelçi Pyatt: “12 Adet AH-64 Apache Volos’tan Polonya’ya Taşınacak”

“ABD, Türkiye'yi Yunanistan’a karşı kışkırtıcı eylemlerden kaçınmaya teşvik etmeye devam ediyor.”

“ABD, Türkiye’yi Yunanistan’a karşı kışkırtıcı eylemlerden kaçınmaya teşvik etmeye devam ediyor.”

ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, “ABD, Türkiye’yi kışkırtıcı eylemlerden kaçınmaya teşvik etmeye devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Atina’da basına yönelik verdiği  brifingde, “Bu konuda çok net olduğumuzu ve Yunanistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleme taahhüdümüzde çok güçlü olduğumuzu vurguladık.” Dedi.

blank

Büyükelçi ayrıca, ABD’nin, dün Atina’da yürütülen keşif temaslarının yanı sıra Pazartesi günü Dışişleri Bakan Yardımcıları Kostas Frangogiannis ile Sedat Önal arasında gerçekleşen “Pozitif Gündem” görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Pyatt, Pentagon’un önümüzdeki birkaç gün içinde 12 adet AH-64 Apache’nin Volos’tan Polonya’ya taşınacağını duyurduğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca ABD’nin Yunanistan’da bu gücün bir parçası olmaya devam edeceğini kaydetti ve komutanlarına ve askerlerine Volos’ta kaldıkları ve onlarla birlikte tatbikatlara katılarak hazırlıklarını güçlendirme fırsatları sundukları için Yunan Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkürlerini dile getirdi.

Son olarak Büyükelçi Pyatt, NATO içindeki bölünmelerin yalnızca rakiplerine hizmet ettiğini kaydetti ve Yunan hükümetinin Türkiye ile diyaloğu istikrara kavuşturma çabalarını selamladığını söyledi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu