Yunanistan Haber

Bu Tekneleri Özel Kuvvetler Adaları Korumada Kullanacak

Toplamda 41 Viking tedarik edilecek ve Ege Denizi’nde büyük ve küçük değişik adalara yerleştirilecek.

Yunanistan adalardaki silahlanmayı sadece karada değil, denizde de devam ettiriyor. Toplamda 41 Viking tedarik edilecek ve Ege Denizi’nde büyük ve küçük değişik adalara yerleştirilecek.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi’nde yüzlerce küçük ada, adacık ve kayalıkları korumak ve kontrol etmek üzere harekete geçti. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Yunanistan Savunma Teçhizatı ve Yatırımları Genel Müdürlüğü (GDAEE) ile “VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS S.M S.A.” şirketi arasında yedi (7) adet yüksek hızlı personel taşıma tekneleri temini için ilgili taraflar arasında sözleşmenin 1. yürütme anlaşması imzalandı.

VIKING’i seçen GDAEE ve Özel Kuvvetler subaylarına göre, bu sürat teknesinin, Ege’nin son derece zorlu ortamında görev yapan deniz komandolarının önemli bir silahı olma özelliği açısından büyük bir potansiyele sahip olduğu ileri sürülüyor.

Tedarik edilecek olan bu sürat teknelerinin (tüm donanımıyla birlikte) söz konusu şirketin “Viking Norsafe S-1200 Zırhlı “-MUNIN S-1200″” modeli olduğu belirtiliyor.

Viking Norsafe Munin S1200 tekneleri Özel Kuvvetler personeli tarafından test edildi. Her biri 400 beygir gücünde 3 motor taşıyor ve 65 deniz milinden fazla hıza ulaşma özelliğine sahip.

12 metre uzunluğundaki tekne, ekipmanlarıyla birlikte toplam 17 kişiyi taşıyabildiği gibi, taşıdığı özel kancalar sayesinde havadan helikopterle de taşınabiliyor.

Edinilen bilgiye göre yeni oluşturulan Yunanistan Özel Harekat Komutanlığı toplam 41 Viking tedarik edecek.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu