Batı Trakya Haber

“Bu Şahsın Azınlıkla Tüm Duygusal Bağlarını Yitirdiğine Şahitlik Ediyoruz”

Hakikaten bu şahsın azınlıkla tüm duygusal bağlarını yitirdiğini, kimliğimizin, mevcudiyetimizin ve istikbalimizin kendisi için artık bir kıymet ifade etmediğini üzülerek şahitlik ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ile ilgili çok önemli bir kınama yazısı yayımladı.

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği tarafından yayımlanan kınama yazısında, “bu şahsın (Önder Mümin) azınlıkla tüm duygusal bağlarını yitirdiğini, kimliğimizin, mevcudiyetimizin ve istikbalimizin kendisi için artık bir kıymet ifade etmediğini üzülerek şahitlik ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” İfadelerine yer veriliyor.

KINAMA

blank

Derneğimizin kıymetli bir üyesi olan İsmail Abdal Nazif’in sosyal medya üzerinden Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin’in Yuvacılı köyü için bir vaadini hatırlatarak, ne vakit yerine getirileceğini sorması üzerine, Önder Mümin tarafından bir dizi iftiraya ve hakarete maruz kalmıştır.

Her köy sakininin böyle bir vaadi sorgulama hakkı olduğu kadar Yuvacılı köyü din görevlisinin de hakkı vardır. Bu kadar masum bir sorgulamayı büyüterek din görevlimizi “ahmaklıkla” ve “hainlikle” itham edilmesini şiddetle kınıyoruz.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu kendisini, politik emellerine ulaşmak için azınlığın yapı taşı olan kuruluşlarını ve kuruluşların yöneticilerini toplum nezdinde alenen küçük düşürecek söylemlerde bulunduğu, hatta üyesi bulunduğu Batı Trakya Azınlığı Danışma Kurulu ilke ve prensiplerini hiçe saydığı için Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’ndan ihraç etmişti.

Bir kez daha bu vesile ile alınan kararın ne kadar doğru olduğunu müşahede ediyoruz. Hakikaten bu şahsın azınlıkla tüm duygusal bağlarını yitirdiğini, kimliğimizin, mevcudiyetimizin ve istikbalimizin kendisi için artık bir kıymet ifade etmediğini üzülerek şahitlik ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği

Yönetim Kurulu

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu