Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Bölge Eğitim Müdürlüğü Ve Eyalet Başkanlığı Önünde Protesto

Metios: “Şu an elimden birşey gelmiyor.” Ahmet Kara: “Pijamanızı giyin ve evinize geçin.”

“Vardiyalı Eğitime Hayır” eylemi dokuzuncu gününde bu defasında Gümülcine’de devam etti. Gümülcine’deki eyleme BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile azınlığın kurum ve kuruluş Başkanları destek verdi.

Salı günü İskeçe’den Gümülcine’ye gelen çok sayıda öğrenci ve veliler, ilk olarak Doğu Makedonya–Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara burada kısa bir konuşma yaparak, “Kendi yarattıkları problemi kendileri çözmek istemiyorlar. İşgal ettiği koltukta görevini bilmeyen bir okul müdürü var. Önce kendileri azınlık eğitiminin ne olduğunu öğrensinler” ifadelerini kullandı.

Devamında bir heyet, Doğu Makedonya–Trakya Bölge Eğitim Müdür Vekili Meri Kosmidu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Kosmidu’ya İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde yaşanan sorunlara ilişkin bir bildiri sunuldu.

Bildiride, “İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti ve öğrenci velileri olarak, okulumuzun bina probleminin çözümü için yetkililerden çözüm istiyoruz. Yetkililer anlaşılmaz bir tutum sergiliyor. Müfettişlik, okulun sabah ve öğleden sonra çift vardiyalı çalışmasını istiyor. İki yıl önce 685 öğrenci ile sadece sabah olarak çalışıyordu. Şimdi daha az olan 585 öğrenci ile neden iki vardiyalı olsun? Bu anlaşılmaz bir durum. Müfettişlikten bunun iptalini istiyoruz ve kalıcı bir bina çözümü istiyoruz.” İfadelerine yer veriliyor.

Metios: “Şu an elimden birşey gelmiyor”

Ahmet Kara: “Pijamanızı giyin ve evinize geçin”

Daha sonra eylemciler, Gümülcine şehir merkezine geçerek, burada Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı binası önünde toplandılar. Encümen Heyeti, Eyalet Başkanı Hristos Metios ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ahmet Kara görüşme sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Metios’a siz siyasi bir kişilik olarak, eğer bu sorunu çözemiyorsanız, bu ile ilgilenmenize gerek yok. Kendisi bizlere bu konuyla ilgilendiğini, sorunu yetkililere ilettiğini ve şu anda elinden bir şey gelmediğini iletti. Bizler de kendisine, bunun siyasi bir sonucu olacağını, eğer siz bu siyasi sonucu göze alıyorsanız, böyle davranmaya devam edebileceğinizi ilettik.

Eğer merkezi yönetim bu konuda bile sizi dinlemiyorsa, hiç bu konuyla uğraşmayın. Pijamanızı giyin ve evinize geçin. Bakın Atina’da masa başında sizlere vekillerin sunduğu soru önergelerini sadece buradaki memurlarınızdan alacağınız kasıtlı bilgilerle cevaplamayın. Çünkü buradaki memurlarınız, zaten Azınlık eğitimini bitirmeye yemin etmiş insanlar.

Sayın Bakana sesleniyorum; bu eylemin dokuzuncu günündeyiz. Medeni bir ülkede yaşıyorsak, demokrasinin var olduğu bir ülkede, bu olağanüstü bir durumdur. Bizi ayağınıza beklemeyeceksiniz. Sizin burada olmanız gerekir ve bizim okulumuzu yerinde görmeniz gerekir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu