Yunanistan Haber

Blinken: “Yunanistan Güvenilir Bir Ortaktır ve Anlaşılanları (F-35) Alacaktır”

Blinken, görüşme sırasında ABD'nin cevabının bugüne kadar geciktiren bir dizi konuya değindiği ve ABD hükümetinin mümkün olan en hızlı yanıtı verme taahhüdünde bulundu.

Miçotakis ve Blinken görüşmesinde Yunanistan ile ABD arasındaki savunma işbirliğinin genişletilmesinin ele alınmasının yanı sıra, Yunanistan’ın Kongre’de bulunan F-35 satın alınması yönündeki talebinin de ele alınarak görüşüldüğü belirtiliyor.

ERT devlet televizyonundan alınan bilgiye göre, Blinken, görüşme sırasında ABD’nin cevabının bugüne kadar geciktiren bir dizi konuya değindiği ve ABD hükümetinin mümkün olan en hızlı yanıtı verme taahhüdünde bulunduğu belirtiliyor.

Aynı zamanda Atina’daki hükümet kaynaklarına göre F-35’lerle ilgili bir soruya da Blinken’in aynen şunları söylediği ifade ediliyor: “Yunanistan, tutarlı ve güvenilir bir ortak ve müttefik olarak anlaşılanları alacaktır.”

Ayrıca Maksimu’dan alınan resmi bilgiye göre Kiriakos Miçotakis ve Anthony Blinken, Orta Doğu’daki gelişmelere odaklanarak uluslararası ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunduğu ifade ediliyor. Miçotakis, Gazze’deki insani durum ve krizin büyüme riskleri ve bunun bölgesel istikrar ve güvenlik açısından gerektirdiği hususlarla ilgili artan endişesini de dile getirdi. Başbakan, Gazze’ye kesintisiz insani yardım akışının gerekliliğini yineledi ve çözümün BM kararlarına uygun iki devletli çözüme dayalı ancak siyasi olabileceğinin altını çizdi.

Kiriakos Miçotakis ve Anthony Blinken Ukrayna’daki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. ABD Dışişleri Bakanı, Yunanistan’ın Ukrayna’ya başından beri sağladığı destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Doğu Akdeniz’deki durum da görüşüldü. Başbakan Miçotakis, Yunanistan’ın, anlaşmazlıkların barışçıl çözümü ve uluslararası hukuka dayalı, bölgesel istikrar ve güvenliği sağlayan ilkelere dayanan iyi komşuluk ilişkilerinin desteklenmesi yönündeki sağlam ve eskimeyen konumunu yineledi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu