Yunanistan Haber

“Biz Hazırız, Topraklarımızdan Bir Kum Tanesinden Bile Feragat Etmeyeceğiz.”

Yunanistan Genekurmay Başkanı Floros: “Biz hazırız, topraklarımızdan bir kum tanesinden bile feragat etmeyeceğiz.”

Yunanistan Genekurmay Başkanı Floros: “Biz hazırız, topraklarımızdan bir kum tanesinden bile feragat etmeyeceğiz.”

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, geldiği Dedeağaç’ta Türkiye’ye yönelik söylediklerini bir kez daha tekrarlıyor. Orgeneral Floros şunları söyledi: “Türklerin ülkemize yönelik söylemleri, Ukraynalıların yedi aydır savaştıkları Ruslara yönelik söylemlerinden daha kötü. Ve en önemlisi; Yunanistan ve Türkiye aynı İttifakın üyeleridir, ancak Türkiye bunu işine geldiği zaman gönderme yapıyor. Önemli olan Silahlı Kuvvetlerimizin hazır, soğukkanlı ve kararlı kalmasıdır. Hiçbir durumda tansiyonu yükselterek Türkleri retorik olarak izlemeyecekler.

“Biz hazırız, topraklarımızdan bir kum tanesinden bile feragat etmeyeceğiz”

Ege ve Doğu Akdeniz’de şu anda önemli ve programlı büyük tatbikatlar yapılıyor. Ege’nin kalbinde özel kuvvetlerin katılımıyla gerçekleştirilen sadece Yunanistan-Fransa tatbikatı değil, aynı zamanda uçak gemisi Juan Carlos ile Yunan F-16’ları ve F- 4’ler İspanyol Harriers uçak gemisinde dikey kalkışı ile kanat kanada değecek şekilde birlikte eğitim yapıyorlar. Ve ayrıca ulusal tatbikat “Loghi” (Mızrak), oldukça kalabalık gemilerin katılımıyla aralarında “Papanikolis” tipi görünmez denizaltılar da olmak üzere, Saronikos ve Mirtle körfezinde tatbikat gerçekleştiriliyor.

Devamında Suudi Arabistan ile tatbikatlar (F-15’ler tekrar geliyor), aynı zamanda Doğu Akdeniz’de İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs (Güney) ile hepsi  Yunanistan Genekurmay Başkanlığı gözetimi ve planlaması altında tatbikatlar gerçekleştirilecek. Biz hazırız, topraklarımızdan bir kum tanesinden bile feragat etmeyeceğiz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu