Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Türk Azınlık Bir Dava Adamını Kaybetti

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete 14 Temmuz Perşembe sabahı 07.15 sularında bu dünyadaki yaşamına veda etti.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete bu sabah vefat etti.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete 14 Temmuz Perşembe sabahı 07.15 sularında bu dünyadaki yaşamına veda etti.

Müftü Ahmet Mete bir süredir kanser tedavisi görüyordu ve sabah erken saatlerde aniden durumu kötüleşince de hayatını kaybetti.

1965 yılında İskeçe’nin Yassıören köyünde dünyaya gelen Müftü Ahmet Mete 57 yaşındaydı. Medine İslam Üniversitesi’nden mezun olan Müftü Ahmet Mete, İskeçe’nin dağlık kolunda Yassıören köyünden Atike Mete ile evli olup üç çocuk babasıydı.

Müftü Ahmet Mete Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı davasına gönül vermiş, Lozan Barış Anlaşması’nın Batı Trakya Türk Azınlığı’nın temel taşlarından en önemli hak arama araçlarından biri olduğunu ölçü alarak inandığı yoldan asla taviz vermeden ilerlemişti.

Defalarca Yunan Mahkemeleri tarafından kovuşturulmuş cezalara çarptırılmış, Yunan basınının ve ırkçı Yunanlılar tarafından orantısız sözlü saldırıya maruz kalsa da aldırış etmeden o inandığı yoldan doğru olanı yapmış ve Azınlığın haklı mücadelesindeki meşaleyi her daim yanık tutmuştu.

BİRLİK Gazetesi ailesi olarak Müftümüz Ahmet Mete’ye Allah’tan rahmet, başta ailesine ve tüm Batı Trakya Türk Azınlığına baş sağlığı diliyoruz. Mekanı Cennet olsun……

Cenazesi 15 Temmuz Cuma günü kılınacak ikindi namazı sonrasında İskeçe’de Aşağı Mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

FAZİLETLİ MÜFTÜMÜZ AHMET METE’NİN

CENAZE MERASİMİ PROĞRAMI

İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’nin cenaze merasimi 15 Temmuz 2022 Cuma günü (Yarın) gerçekleştirilecektir.

Program akışı aşağıdaki gibidir;

İkindi Namazından sonra, İskeçe Sünne mahalledeki evinin önünde dua ve helallik.

Evindeki merasimden sonra,  naaşı omuzlarda taşınarak, yıllarca hizmet ettiği İskeçe Müftülüğüne götürülecek ve burada bir tören gerçekleşecektir.

Müftülükte yapılan merasimden sonra, kortej eşliğinde İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığına götürülecektir. Burada yapılacak konuşmalardan sonra, cenaze namazı kılınıp defin işlemleri uygulanacaktır.

Başımız sağolsun…

Faziletli müftümüze Allah’tan rahmet, Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu’na başsağlığı ve sabırlar dileriz. Rabbim, makamını âli mekânını cennet eylesin inşallah…

NOT: Cenaze törenine katılacak olanların maske takmaları önemle rica olunur.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu