Batı Trakya

Batı Trakya’da Azınlık Depremzedeler İçin Tek Yürek Oldu

Azınlığın kurum ve kuruluşları yardım kampanyaları başlatırken, taziye mesajları da yayımladı.

Anavatanımız Türkiye’nin Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ve etraf illerde meydana gelen yıkıcı depremden dolayı Batı Trakya Türk Azınlığı depremzedeler için tek yürek oldu.

Azınlığın kurum ve kuruluşları yardım kampanyaları başlatırken, taziye mesajları da yayımladı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF)

Anavatanımız Türkiye’ye geçmiş olsun!

Anavatanımız Türkiye’nin Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş ve geniş çevresinde toplam 10 ili etkileyen depremde can kayıpları ve yaralılar var, enkaz altındaki binalarda arama- kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve civar illerde etkisini gösteren şiddetli deprem sonucunda çok sayıda can kaybı olduğunu büyük bir üzüntü içerisinde takip ediyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Göçük altında kalıp kurtarılmayı bekleyenlerin iyi haberlerini almayı umut ediyoruz.

Bu zor zamanda anavatanımızın acısını yüreklerimizde hissediyor, taziyelerimizi sunuyoruz.

Kalbimiz, dualarımız anavatanımız Türkiye ile!

 

SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği: Geçmiş Olsun Türkiye!

SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği, Türkiye’de Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremler nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Meriç bölgesinde yaşayan Batı Trakyalı soydaşları aynı çatı altına toplayan bölgenin önemli sivil toplum kuruluşu SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği, Türkiye’de Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Anavatan Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini gönderen SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu, yayımladığı mesajda şunları belirtti:

“Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok şehirde hissedilen depremde can kayıplarının olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Anavatan Türkiye dualarımız sizinle.”

 

Selânik Özel Pedagoji Akademisi Öğretmenler Dermeği

Selânik Özel Pedagoji Akademisi Öğretmenler Dermeği, Türkiye ve Suriye’de yaşanan felâketin sonucunda, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet,  yaralılara acil şifalar diler.

Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun, dualarımız sizinle.

Y.K.

 

Batı Trakya İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği BİHLİMDER

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu