Batı Trakya Haber

Batı Trakya Türk Azınlık İnsanına Kimlik Yakıştıranlara Gerekli Cevabı Verdi!

"Azınlığımıza yapay bir görüntü kazandırmaya çalışanların sonunda yine başarısız olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.”

Yassıköy Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Arif, Gümülcine Yunan Dağcılık Derneği’nin yaptığı “Yunanlı Pomaklar” tanımlamasına tepki gösterdi. Keşke Batı Trakya’da her genç, herkes bu denli hassas olabilmeli.

Gümülcine Yunan Dağcılık Derneği sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Pazar günkü rotanın başlangıç ​​noktası İasmos (Yassıköy) Belediyesi’ne bağlı, sakinlerinin bir dağ köyünden gelip şimdiki yerine yerleşen Yunanlı Pomakların yaşadığı Linos köyü.” İfadelerine yer vermesine tepki gösteren Yassıköy Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kozlardere köyünden olan Mehmet Arif, tepkisini yazılı bir açıklamayla dile getiriyor.

Mehmet Arif yaptığı paylaşımda, “Azınlığımızın özellikleri, statüsü, mücadeleleri, geçmişi ve günümüzden geleceğe doğru devam eden hak arama çabalarının bazı çevreler gerçekleri kabullenmek istemiyor diye değişmez, değiştirilemez. Yüzyıllarca devam eden köklü geçmişimizi, barışçıl yaşam tarzımızı, sadakat özelliklerimizi öne sürerek toplum arasında kargaşa çıkarmaya ve Azınlığımıza yapay bir görüntü kazandırmaya çalışanların sonunda yine başarısız olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullanarak Batı Trakya Türk Azınlığına kimlik yakıştıranlara gerekli cevabı veriyor.

Yassıköy Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Arif’in yazılı açıklaması aynen aşağıdaki gibidir:

“Değerli dostlar, son zamanlarda bölgemizde milliyetçi söylemlerin arttığını, Azınlığımızı hedef gösteren davranışlara her gün bir yenisinin eklendiğini büyük endişe ve tedirginlik ile gözlemlemekteyim.

Azınlık bireylerinin ve toplumsal yapımızın tamamının, dini özgürlüklerinin yanı sıra etnik köken bildirme özgürlüğünün de savunucusu olarak bu gerçek dışı ve provokatif saldırı ve söylemlerin kabul edilemez olduğunu ve bu neticede Azınlığımızın özellikleri, statüsü, mücadeleleri, geçmişi ve günümüzden geleceğe doğru devam eden hak arama çabalarının bazı çevreler gerçekleri kabullenmek istemiyor diye değişmez, değiştirilemez.

Bunları yazmamın sebeplerinden biride, sosyal medya hesaplarında bir dağcılık derneğinin tarihî yaka köylerimizden Kozlardere için gerçekleri carpıtarak ve insanlarımızın hassas duygularıyla alay ederek, köy sakinlerine “Yunanlı Pomaklar” tanımlamasını yapmasıdır.

Yunan vatandaşı Batı Trakya Türkleri olarak bu ve buna benzer durumlar demokratik haklarımız çerçevesinde kabul edilemez. Yüzyıllarca devam eden köklü geçmişimizi, barışçıl yaşam tarzımızı, sadakat özelliklerimizi öne sürerek toplum arasında kargaşa çıkarmaya ve Azınlığımıza yapay bir görüntü kazandırmaya çalışanların sonunda yine başarısız olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu