Batı Trakya Haber

“Batı Trakya” İfadesinin Kullanılmasına Dahi Tahammül Edemiyorlar!

Batı Trakya’da birlikte yaşamı Avrupa ve dünyaya bir model olarak gösteriyorlar ama “Batı Trakya” ifadesinin kullanılmasına dahi tahammül edemiyorlar! Hangi birlikte yaşam ve modelden bahsediyorsunuz?

Batı Trakya’da birlikte yaşamı Avrupa ve dünyaya bir model olarak gösteriyorlar ama “Batı Trakya” ifadesinin kullanılmasına dahi tahammül edemiyorlar! Hangi birlikte yaşam ve modelden bahsediyorsunuz?

Yunanistan devleti tarafından Avrupa ve dünyaya model olarak gösterilen, Batı Trakya’da Müslümanlar ile Hristiyanlar arasında sorun olmadığından, Lozan Barış Anlaşması’nın harfiyen uygulanmasından bahseden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere, Batı Trakya’daki Milletvekilleri ve Yerel Yöneticilerin bu konuda ne gibi bir tavır alacakları doğrusu Azınlık insanı tarafından merak ediliyor.

Batı Trakya’da Rodop ilinin Kafkasköy’de “Kafkasköy Pontus Spor Birliği” Başkanlığını yapan Kakulidis, Gümülcine’de resmi olarak kurulan “Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği”nin isminde yer alan “Batı Trakya” ifadesi nedeniyle Derneğin mahkeme onayının geri alınması için yasal işlem başlatacağını açıkladı.

“Kakulidis kendisiyle çelişiyor zira ülkemiz Yunanistan’da başkanlığını yaptığı derneğin isminde yer alan ‘Pontus’ diye bir bölge yok.”

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Kakulidis kendisiyle çelişiyor zira ülkemiz Yunanistan’da başkanlığını yaptığı derneğin isminde yer alan ‘Pontus’ diye bir bölge yok.” Mesajı gönderdi.

Habip Oğlu açıklamasında şu ifadeleri kullanıyor: “Spor, ön yargıları reddeder ve birleştirici özelliğe sahiptir. Doğrudan sporun içindeki bir kişi olan Kakulidis’in  yasal tüm prosedürleri tamamlayarak resmi olarak kurulmuş bir derneğe karşı bu tutumu sporun bu güzel özelliklerine tamamen aykırıdır. Bölgemizden biri olan Kakulidis, ortada sanki bir sorun varmış gibi göstererek bölgemizdeki barış içerisinde bir arada yaşama kültürüne zarar vermektedir. Kaldı ki Kakulidis kendisiyle çelişiyor zira ülkemiz Yunanistan’da başkanlığını yaptığı derneğin isminde yer alan ‘Pontus’ diye bir bölge yok. Ayrıca Kakulidis açıklamasında, ‘Bu spor kulübünün onayına imza atan her kimse derhal Gümülcine’den uzaklaştırılmalıdır’ diyerek bir devlet memuru olan hakimi de tehdit ediyor. Kakulidis, her şeyden önce bir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak sorumlu davranmalı, açıklamalarında bölgemizde ötekileştirmeyi değil dostluk ve kardeşliği teşvik etmelidir.” dedi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu