Batı Trakya

“Başörtüsü Camiler, Minareler ve Mezarlıklarımız Azınlığın Kimliği ve Kırmızı Çizgisidir”

Rıdvan Molla İsa, yaptığı yazılı açıklamada “Başörtüsü Camiler, Minareler ve mezarlıklarımız Azınlığın kimliği ve kırmızı çizgisidir.” İfadelerini kullanarak tepkisini ortaya koydu.

Gümülcine Belediyesi meclis üyesi Rıdvan Molla İsa, yaptığı yazılı açıklamada “Başörtüsü Camiler, Minareler ve mezarlıklarımız Azınlığın kimliği ve kırmızı çizgisidir.” İfadelerini kullanarak, Gümülcine Belediyesi Spartakos Listesinin yaptığı açıklamada, Gümülcine Devlet Hastanesinde Azınlık doktorlarının kendi aralarında Türkçe konuştuklarını, bayan doktor kardeşlerimizin kullandıkları başörtüsünün ise Yunanistan’daki sağlık kurumlarında yasak olduğunun belirtilmesine tepki gösterdi.

Rıdvan Molla İsa tepkisini şu yazıyla ortaya koydu:

“Başörtüsü Camiler, Minareler ve mezarlıklarımız Azınlığın kimliği ve kırmızı çizgisidir”

“Suskunluğum asaletimdendir, Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de adama bakarım adam mı diye?” Mevlana, bu güzel sözü suskunluğun asalet olduğunu ve her söze yanıt vermediğini ifade etmek için söylemiş.

Lakin, yaşadığımız bu güzel ülkede kültürel ve dinsel farklılıkları bir zenginlik bir avantaj olarak göremeyen zavallı, basiretsiz bazı insanlarlara da cevap vermek farz olsa gerek.

Başörtüsü, Batı Trakya Müslüman Türk toplumunda dini bir gelenektir. Ayrıca Yunanistan Cumhuriyeti demoktatik bir kukuk devletidir. Yunan Anayasası’nın 5. maddesinde de belitildiği gibi, “her birey, başkalarının haklarına zarar vermediği müddetçe, Anayasa’yı veya iyi ahlak kurallarını ihlâl etmiyorsa, özgürce kendi kişiliğini geliştirme ve toplumsal, ekonomik ve devletin siyasi yaşamına katılma haklarına sahiptir.”

Kaldı ki tüm doktorlarımız mezun olduklarında Hipokrat Yemini ederler. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlara doğru tedaviyi uygulacaklarına dair yemin ederler.

Merak ediyorum, bu zat Gümülcine Devlet Hastanesine girdiğinde Meryem Ana’mızın ikonuna bakabiliyor mu? Bakabiliyorsa aynı şeyi ona da söylesin. Anlaşılan yine kuklalığa soyunup bu toplumun huzurunu kaçırmaya çalışıyor. Doğru, o da haklı, Belediye seçimleri yaklaşıyor, biraz kendini göstermesi lazım. Başörtüsü Camiler, Minareler ve mezarlıklarımız Azınlığın kimliği ve kırmızı çizgisidir.”

Saygılarımla,

Rıdvan MOLLA İSA

Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu