Batı Trakya

Başkonsolos Ünal Soydaşlarının İftar Davetlerine Katılım Sağlıyor

Başkonsolos Ünal Batı Trakya’da soydaşlarının iftar davetlerine katılım sağlıyor.

Başkonsolos Ünal Batı Trakya’da soydaşlarının iftar davetlerine katılım sağlıyor.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Üna, ramazan ayı dolayısıyla Batı Trakya’da değişik bölgelerde düzenlenen iftar programlarına soydaşlarının daveti üzerine katılım sağlarken, diğer yandan da soydaş kurum ve kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bu vesileyle Başkonsolos Ünal, İskeçe Merkez Muhacir camiinde soydaşlarla birlikte Cuma namazı kıldı. Cuma namazı sonrası hep birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkonsolos Aykut Ünal, soydaşlara göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Muavin Konsolos Barış Çulha’ya, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu,  İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe eski Vali Yardımcısı Musa Vidinli ve soydaşlar eşlik etti.

Gümülcine Başkonsolosluğu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İskeçe’nin merkezinde soydaşlarımızla bir araya geldik” ifadelerine yer verildi.

Başkonsolos Ünal, İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti.

Başkonsolos Ünal, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, yöneticiler, Kadınlar Kolu ve Gençlik Kolu yönetimi, kurs öğretmenleri, müzik kursu öğrencileri, eski dernek başkanları ve geleneksel kıyafetli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Başkan Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin kuruluşu, tarihi, faaliyetleri ve 40 yıllık hak arama mücadelesi hakkında bilgi verdi. Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği’nin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın ilk sivil toplum kuruluşu olarak toplumun kültürünü, kimliğini ve değerlerini yaşatma, geliştirme ve gelecek nesillere aktarma misyonunun yanı sıra 40 yıldan bu yana hak arama mücadelesini de büyük bir azimle sürdürdüğünü ifade etti.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da gösterilen yakın ilgi ve misafirperverliğe teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İskeçe Türk Birliği’nde birlik ve mücadele ruhu ile zengin bir geçmişin yansıdığını, bunun da önemli ve son derece değerli olduğunu söyledi. Ünal, İskeçe Türk Birliği’nin mücadelesini de yakından takip ettiklerini kaydetti.

Başkonsolos Ünal, İTB Başkanı Ahmetoğlu’na bir tablo hediye ederken, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da Aykut Ünal’a İTB kurslarında üretilen İskeçe Türk Birliği nakışlı bir tepsi hediye etti.

Ziyarette; İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Müftü yardımıcısı Ahmet Hraloğlu, BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı ve çok sayıda soydaş hazır bulundu.

Büyük Derbent köyünde iftar

Başkonsolos Aykut Ünal Meriç (Evros) iline bağlı büyük Derbent köyünde soydaşlarıyla birlikte iftar sofrasında buluştu.

Büyük Derbent köyündeki toplu iftar davetine Türkiye’nin Gümülcine  Başkonsolosu Aykut Ünal, Muavin Konsolos Barış Çulha, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve birçok davetli iştirak etti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu