Batı Trakya Haber

Başkonsolos Ömeroğlu’na Veda Yemeği

BTTADK, Gümülcine’deki diplomatik görevi sona eren Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu onuruna bir veda yemeği verdi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Gümülcine’deki dipolmatik görevi sona eren Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu onuruna bir veda yemeği verdi.

Kasım ayının son haftası Batı Trakya’dan ayrılacak olan Başkonsolos Murat Ömeroğlu için Gümülcine’nin Eşekçili köyünde verilen yemekte konuşan BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Ömeroğlu’nun Batı Trakya’da yaklaşık beş yıl görev yaptığını belirterek, Batı Trakya’ya ve Türk Azınlığına önemli hizmetler verdiğini söyledi. Şerif, Başkonsolos Murat Ömeroğlu’na Batı Trakya’ya ve Türk Azınlığına verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti, bundan sonraki mesleki kariyerinde başarılar diledi.

Sırasıyla söz alan Başkonsolos Murat Ömeroğlu yaptığı konuşmada, Danışma Kurulu tarafından onuruna düzenlenen veda yemeği için Danışma Kurulu üyelerine teşekkür etti. Batı Trakya’da görev yapmaktan, bölgedeki soydaşlarla tanışmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Görev yaptığı süre boyunca hem güzel hem de acı olaylar (Pandemi vb) yaşadığını söyleyen Ömeroğlu, azınlık insanının haklı davasında mücadele etmeye devam edeceğine inandığını belirterek, azınlık toplumunun birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini kaydetti.

Yunan makamlarıyla da uyumlu bir şekilde diplomatik teamüllere uygun bir şekilde çalıştıklarını, ancak zaman zaman bazı çevrelerce yazılan olumsuz yazıların gerçeği yansıtmadığını da sözlerine ekledi.

Veda yemeğine Başkonsolos Murat Ömeroğlu, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ve Danışma Kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Konuşmaların ardından BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif tarafından Başkonsolos Murat Ömeroğlu’na hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

Güle güle, yolun açık olsun değerli insan ve diplomat!

BİRLİK Gazetesi olarak, Sayın Başkonsolosumuz Murat Ömeroğlu’na hizmet ettiği 5 yıl boyunca Yunan makamlarına karşı saygı ve kurallar çerçevesinde görev yapan, Batı Trakya’daki toplumsal hassasiyeti dikkate alan ve bölgede barış ve huzur içerisinde karalama kampanyaları içerisinde bulunmayan Türk ve Yunan basınına yönelik davranışlarından ve tavırlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Şahsına yönelik defalarca bazı Yunan basın yayın organları tarafından asılsız iddialarla suçlanmak istense de, her daim yazılanlar asılsız ve temelsiz iddia olarak ortada kalmıştır.

Bundan sonraki mesleki kariyerinde kendisine başarılar dilerken, daima Azınlık kadınlarının yanında olan ve neredeyse tüm etkinliklere katılma özverisini gösteren vefakar ailesine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu