Batı Trakya

Başkonsolos Aykut Ünal: “Yardımlarınız Bizim İçin Çok Değerli, Teşekkür Ederim”

"Bu süreçte yanımızda olan ve tüm imkanlarını zorlayarak, yardım toplayan / ulaştıran dostlarımıza ve soydaşlarımıza sonsuz teşekkürler."

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Türkiye’deki depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber olan Batı Trakya Türkleri ve Yunanlı vatandaşlara Türkçe, Yunanca ve İngilizce bir video kaydı ile teşekkür etti.

Başkonsolos Ünal, “Bu süreçte yanımızda olan ve tüm imkanlarını zorlayarak, yardım toplayan, ulaştıran dostlarımıza ve soydaşlarımıza sonsuz teşekkürler.” İfadelerini kullandı.

“Yardımlarınız bizim için çok değerli. Teşekkür ederim”

Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, İskeçe’de yardımların toplandığı merkezde çektiği videoda şunları dile getirdi:

“6 Şubat Pazartesi gününe deprem felaketiyle uyandık. Yunanistan’da da yaralarımızı sarmak için bir seferberlik başladı. Tüm ülke genelinde kamu kurumları, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları maddi ve ayni yardım toplamak üzere kampanyalar başlattı.

Bugüne kadar Yunanistan’dan 20’nin üzerinde TIR, ayrıca muhtelif büyüklükte sayısız araç karayoluyla ülkemize ayni yardım ulaştırdı. Çok daha fazla TIR’ın da yola çıkacağını biliyoruz.

Hava ve deniz yoluyla da yardımlar ulaştırılıyor. Türk ve Yunan sınır makamları da bu yardımların hızla geçişi için iş birliği halinde. Karayoluyla ulaştırılan yardımlar İpsala Sınır Kapısı’nda tesis edilen alana ve İpsala ile Keşan’da belirlenen noktalara teslim edildi.

Buralarda toplanan yardımlar AFAD organizasyonuyla bu aşamada Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Adıyaman’a ulaştırıldı.

Şimdi görev bölgemizdeki toplama merkezlerinden birindeyiz. İhtiyaç duyulan kışlık giyim malzemesi, hijyen ürünleri, ısıtıcılar gibi malzemeler için tasnif çalışmaları hızla devam ediyor.

Bu süreçte yanımızda olan ve tüm imkanlarını zorlayarak, yardım toplayan / ulaştıran dostlarımıza ve soydaşlarımıza sonsuz teşekkürler.

İNGİLİZCE

Dear Greek friends and neighbors, we are grateful for the assistance and exemplary cooperation. Assistance is being delivered by land, sea and air routes. We know that there is more to come.

YUNANCA

İ VOİTHİA SAS İNE POLİTİMİ YA MAS. Efharisto poli.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu