Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Başkan Ozan Ahmetoğlu Davamızı Savunmaya, Hak ve Hukuk Aramaya Devam Ediyor

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu bıkmadan, yılmadan ve yorulmadan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın hak ve hukuk mücadelesine devam ediyor.

İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu bıkmadan, yılmadan ve yorulmadan Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın hak ve hukuk mücadelesine devam ediyor.

Batı Trakya’da seçilmiş siyasilerin (ki tırstıklarından dolayı onu da gerektiği gibi yapamıyorlar) bir maaş ve koltuk hırsına kapıldıkları bir dönemde, deyim yerindeyse birbirilerini yedikleri bir dönemde, yaklaşmakta olan Milletvekili seçimleri öncesinde kendilerine kostüm ve etek diktirdikleri bir dönemde, İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu bıkmadan, yılmadan ve yorulmadan reklam ve fotoğraf hizmeti ve yarışından uzak bir şekilde Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın hak ve hukuk mücadelesine devam ediyor. Başkan Ahmetoğlu Avrupa Konseyi’nin bulunduğu Fransa’nın Strazburg kentine çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Oysa şu an Batı Trakya’da birileri seçimler yaklaştıkça bazı köylerdeki futbol sahalarında leblebi dağıtır gibi traktör ehliyeti dağıtırken, masa altından eş dost işlerini torpille halletmeye çalışırken, Azınlığın hak ve hukukundan uzak kalan (eğer yakın olsaydı bugün Ozan başkanla birlikte bir hukukçu olarak Strazburg’ta olmalıydı ama…..) Milletvekili İlhan Ahmet’in Bakan Yardımcısı olacağını umduğu bir dönemde birileri evinden ailesinden uzak veya yakın Batı Trakya Azınlığının hak ve hukukunu aramaya devam ediyor. Tabii ki Azınlık 1923 yılında kapı kadar anlaşmayla Yunanistan’a emanet edildi, ancak Yunanistan bu anlaşmaya ihanet etmeye devam etti ve bugün gelinen noktada Azınlık hak ve hukukunu Atina’da aramasına rağmen Atina Azınlığın hak hukukunu yıllarca Mahkeme koridorlarında süründürdü, zaman aşımına uğrattı ve halen günümüzde süründürmeye devam ediyor.

Hal böyle iken Batı Trakya’da birileri varsın bizi, Azınlığa hizmetkar olmuş, bedel ödemiş ve halen ödemekte olan çok az sayıda uğraşan koşturan cevherleri bilinçsizce eleştirmeye devam ediyor. Bu çevreler her şeyi para olarak görüyor, çünkü onların derdi o, ama bu Azınlık insanı var ya, on binler, yüz binler davalarına sımsıkı bağlıdır, bunu kimse aklından çıkarmasın. Herkes herkesi biliyor, yaptıklarını görüyor.

Açık ve net yazıyorum! Batı Trakya’da Azınlık içinde tedavisi olmayan, ilacı olmayan hastalıklar var, o da saltanat, küçümseme, büyüklük, ego, “bende yok onda neden olsun”, iş alanında basamakları çıkarken vur darbeyi çek aşağıya, Yanni’ye Kosta’ya yalakalıkta birinciyiz. Oysa geçlerimiz neden Batı Trakya’yı terk ediyor bu kimsenin uğraş alanında değil. Yapılan her iş, her etkinlik göstermelik, yapıldı diye yapılıyor. Allah’tan Müftülüklerimiz var da dini inanç temelinde milli kimliğimizi koruyabiliyoruz. Tabii ki eksikliklerimiz, yanlışlarımız olacak, olacak ama be mübarek, gelin hepimiz bu Azınlık için çekici bir yere vuralım! Bunu yapabiliriz, yeter ki bu hastalıktan kurtulalım.

Neyse, birileri Batı Trakya’da çay kahve, dedikodu ile uğraşırken, birileri de nerelerde ne yapıyormuş bir bakalım.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ, Terk edilmeyen! Bırakılmayan! ve Bırakılmayacak olan çeyrek asırlık bir Hak Hukuk Mücadelesidir!

blank

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İTB Hukuk Danışmanlarından Avukat İlker Çavuşoğlu, 21 – 23 Kasım 2022 tarihlerinde Fransa’nın Strazburg kentinde temaslarda bulundu. Çalışma ziyareti, 6 – 8 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ve uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının da gündeme gelmesi beklenen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı öncesinde gerçekleştirildi.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Avukat İlker Çavuşoğlu, İskeçe Türk Birliği ve diğer Türk azınlık derneklerinin AİHM’nde kazandıkları, ancak Yunanistan tarafından 2008 yılından bu yana, 14 yıldır uygulanmayan kararlarıyla ilgili olarak AİHM İcra Dairesi, Avrupa Konseyi Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı Başkanlığı ve Avrupa Uygulama Ağı (European Implamentation Networtk) ile görüşmelerde bulundu. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve avukat İlker Çavuşoğlu, Strazburg’da Avrupa Konseyi üyesi 11 ülkenin Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğiyle de görüşerek, Batı Trakya Türk azınlık derneklerinin yaşadığı mağduriyeti ve konuyla ilgili son gelişmeleri aktararak ve AİHM kararlarının uygulanmasıyla ilgili talep ve beklentileri iletti. İskeçe Türk Birliği heyeti, Strazburg ziyaretinde Türkiye’nin Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliğini de ziyaret ederek, Büyükelçi Kaan Esener ve çalışma ekibiyle de görüştü.

blank

Strazburg’da yapılan temas ve görüşmelerde İskeçe Türk Birliği ve Batı Trakya’daki Türk dernekleri hakkında AİHM kararlarının Yunanistan tarafından 14 yıldır uygulanmaması sebebiyle yaşanan mağduriyet bir kez daha anlatıldı. “Bekirusta Dava Grubu” olarak bilinen azınlık dernekleri davalarıyla ilgili icra sürecinin takibinin gündemde tutulmasının önemi vurgulandı. Yapılan temaslarda konuyla ilgili olarak yaşanan son gelişmeler de ele alındı. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İTB Hukuk Danışmanlarından İlker Çavuşoğlu, “Bekirusta Dava Grubu” olarak adlandırılan Batı Trakya Türk azınlık davalarıyla ilgili AİHM kararlarının tam ve eksiksiz uygulanması talebini bir kez daha dile getirdi.

Bu bağlamda “Bekirusta Dava Grubu” kararlarının 6 – 8 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacak Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından ele alınmasının beklendiği vurgulandı. Yapılan görüşmelerde söz konusu AİHM kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmasının sağlanması amacıyla ciddi ve somut adımların atılması ve ihlal prosedürünün işletilmesi için gereken girişimlerin başlatılması talep edildi.

Ayrıca, 2021 yılında Yunanistan Yargıtay Mahkemesi tarafından, talebi bir kez daha reddedilen İskeçe Türk Birliği gibi, “Bekirusta Dava Grubu”nda yer alan Rodop İli Türk Kadınları Kültür Derneği ile Meriç ili Azınlık Gençleri Derneği’nin kararlarının da 2022 yılı yaz aylarında Yargıtay Mahkemesi (Arios Pagos) tarafından açıklanarak, sözkonusu derneklerin taleplerinin de reddedildiği aktarıldı.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu