Yunanistan Haber

“Balkan Spirit-2022” Tatbikatı Tamamlandı

Bulgaristan’da üç ülkenin Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’ın katılımıyla “Balkan Spirit-2022” askeri tatbikatı tamamlandı.

Bulgaristan’da üç ülkenin Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’ın katılımıyla “Balkan Spirit-2022” askeri tatbikatı tamamlandı.

Tatbikata Yunan Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un göreve gelmesiyle birlikte yeni oluşturulan Özel Harp Komutanlığı’na bağlı 9 Subay ve Astsubay ile katıldı.

“BALKAN SPIRIT-22” isimli Özel Harekat Kuvvetleri’nin katılımıyla Plovdiv ve Pazarcık bölgelerinde Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’nın katılımıyla Bulgaristan’daki Tsrancha Eğitim Kompleksi Askeri Üssü’nde gerçekleştirilen tatbikat 2 Eylül 2022 Cuma günü tamamlandı.

Tatbikatın ana senaryosu, savaş alanlarında modern operasyonel ortamın zorluklarını karşılamak için ordu personelinin muharebe kabiliyetini ve işbirliğini arttırmayı amaçlıyordu.

22 Ağustos’ta başlayıp 2 Eylül’de sona eren tatbikatta;

  • Hızlı Tepki Savaş Atışları
  • Dağlık alanda eğitim
  • Statik kemer paraşüt atlamaları
  • Serbest atlayış
  • Normal taktik senaryo ile Final Eğitim Tatbikatı (FTX)

1 Eylül 2022 Perşembe günü tatbikatı izlemek üzere Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’u temsilen Genelkurmay Başkanlığı Özel Harekat Kuvvetler komutanı Korgeneral Georgios Tsitsikostas katıldı.

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu