Yunanistan Haber

“Balkan Spirit-2022” Tatbikatı Tamamlandı

Bulgaristan’da üç ülkenin Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’ın katılımıyla “Balkan Spirit-2022” askeri tatbikatı tamamlandı.

Bulgaristan’da üç ülkenin Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan’ın katılımıyla “Balkan Spirit-2022” askeri tatbikatı tamamlandı.

Tatbikata Yunan Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un göreve gelmesiyle birlikte yeni oluşturulan Özel Harp Komutanlığı’na bağlı 9 Subay ve Astsubay ile katıldı.

“BALKAN SPIRIT-22” isimli Özel Harekat Kuvvetleri’nin katılımıyla Plovdiv ve Pazarcık bölgelerinde Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’nın katılımıyla Bulgaristan’daki Tsrancha Eğitim Kompleksi Askeri Üssü’nde gerçekleştirilen tatbikat 2 Eylül 2022 Cuma günü tamamlandı.

Tatbikatın ana senaryosu, savaş alanlarında modern operasyonel ortamın zorluklarını karşılamak için ordu personelinin muharebe kabiliyetini ve işbirliğini arttırmayı amaçlıyordu.

22 Ağustos’ta başlayıp 2 Eylül’de sona eren tatbikatta;

  • Hızlı Tepki Savaş Atışları
  • Dağlık alanda eğitim
  • Statik kemer paraşüt atlamaları
  • Serbest atlayış
  • Normal taktik senaryo ile Final Eğitim Tatbikatı (FTX)

1 Eylül 2022 Perşembe günü tatbikatı izlemek üzere Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’u temsilen Genelkurmay Başkanlığı Özel Harekat Kuvvetler komutanı Korgeneral Georgios Tsitsikostas katıldı.

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu