Batı Trakya

Azınlık İnsanı Depremzedelerin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyor

Batı Trakya Azınlık insanı Türkiye’de yaşanan asrın felaketi olarak da adlandırılan deprem sonrasında depremzedelere yardıma devam ediyor.

Batı Trakya Azınlık insanı Türkiye’de yaşanan asrın felaketi olarak da adlandırılan deprem sonrasında depremzedelere yardıma devam ediyor.

İskeçe Müftülüğü öncülüğünde İskeçe Ova Kültür Dayanışma Kardeşlik Derneği, Gencerli Mütevelli Heyeti ve Gencerli Futbol Takımı, Türkiye’deki depremzedeler yararına 5 Mart Pazar günü kermes düzenledi. Gencerli köyünde düzenlenen kermese, bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kermese, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, İnhanlı Belediye Başkanı Thomas Mihoglu ve Yardımcısı Sunay Hüseyin, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Ova Derneği Başkanı Ömer Muzafferoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bahri Belço, Ova din görevlileri ve çok sayıda soydaş katıldı.

Müftü Mustafa Trampa yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, Ova bölgesi halkını ve diğer bölgelerde depremzedelere yönelik düzenlenen kermeslerden dolayı tebrik etti.

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu