Batı TrakyaEditörün Yazıları

Azınlığın Dışladığı İlhan Ahmet’e PASOK Partisi Sahip Çıktı

Gemi rota değiştirmiş, boğazda karaya vurmuş ve yan yatıp batmış, sandal ile tayfayı kurtarmak beyhude.

Batı Trakya’da siyasi zeminde taşlar yerinden oynamaya devam ediyor. İlhan Ahmet’in davranışları, PASOK Partisini Azınlık insanının gözünde küçültmeye devam ediyor. Oysa Başkan Andrulakis PASOK partisini büyüterek iktidara taşımak istiyor.

Her geçen gün Türk Azınlık topyekün Batı Trakya’da PASOK Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’ten uzaklaşırken, PASOK Partisi yaptığı yazılı bir açıklamayla İlhan Ahmet’e sahip çıkıyor. Bu bir parti için en doğal uygulamalardan birisi, tabii ki de Milletvekiline sahip çıkması kadar doğal bir şey olamaz. “Sipariş” üzerine açıklama iyi de, ancak bölgede yaşananların da dikkate alınması gerekmez mi? Bir pire için yorgan yakılmaz….

Ancak gemi rota değiştirmiş, boğazda karaya vurmuş ve yan yatıp batmış bir haldeyken, sandal ile tayfayı kurtarmak beyhude. Derin sularda batmakta olan bir gemiye müdahale etmek ise hiç bir işe yaramayacağı gibi, onun kaptanı ile birlikte denizin dibine gömülmesi kaçınılmazdır.

Şu an Batı Trakya’da ve özellikle de Rodop ilinde PASOK Partisi ve onun Milletvekili İlhan Ahmet’in durumu da bundan ibarettir. Eğer PASOK Partisi tekrardan Azınlığın güç ve kuvvetini yanında hissetmek istiyorsa, yapacağı tek şey belirlenecek adayların halkın huzurunda kabul gören siyasi kişilikleri kirlenmemiş, lekelenmemiş şahıslardan oluşmalıdır. Bu insanlar özellikle Azınlık kanadında şu an mevcuttur ve halen PASOK Partisine hizmet etmektedirler.

Son çareyi PASOK Partisine sarılarak, Batı Trakya’da camilerde okunan hutbeye müdahale amaçlı parti yönetiminden açıklama yapılmasını talep etmek, acizliktir, aynen “denize düşen yılana sarılır” misali bir çaresizliğin tam da kanıtıdır. Partiler çıkarları doğrultusunda hareket ederler,  amma velakin asla unutulmaması gereken tek ve yegane Türk Azınlık bu topraklarda ebedidir!

PASOK Partisi basın ofisinden yapılan açıklama:

“Milletvekili İlhan Ahmet’e yönelik provokatif eyleme ilişkin Basın Ofisi duyurusu.

PASOK-Değişim Hareketi Milletvekili İlhan Ahmet’in, geçtiğimiz günlerde hazırlanan yasa tasarısındaki oylama vesilesiyle, Batı Trakya’daki tüm camilerde sözde müftünün emriyle “hutbe” okunması, medeni nikahta eşitlikle ilgili son yasa tasarısına ilişkin oy kullanması vesilesiyle yapılan bu eylem, bir Yunan milletvekilinin siyasi özgürlüğünü ve dini vicdanını doğrudan rahatsız eden, kabul edilemez ve provokatif bir eylemdir.

PASOK – Değişim Hareketi, dini veya diğer ayrımcılık kriterlerine bakılmaksızın, ülkenin her bölgesindeki tüm vatandaşların gerçek eşitliğini destekledi ve her zaman destekleyecektir.

Bu bağlamda Müslüman azınlığın toplumsal kurtuluşu ve herkesin hayatındaki onur için mücadele ediyor ve edecek. Ancak bazıları, üçüncü ülke diplomatik otoriteleri ve gayri meşru dini liderler tarafından cesaretlendirilse bile geçmişteki bölünmeleri canlı tutmaya devam ediyor.”

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu