Yunanistan Haber

“Avrupa-Türkiye İlişkilerinin İlerlemesi İçin Yunanistan-Türkiye İlişkileri Bir Koşuldur”

Gerapetritis Brüksel’den Türkiye’ye mesaj gönderdi. "Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda iyileşti. Bu, Avrupa-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesi için gerekli bir koşuldur" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis Brüksel’den Türkiye’ye mesaj gönderdi. “Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda iyileşti. Bu, Avrupa-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesi için gerekli bir koşuldur” dedi.

Brüksel’de AB Yetkili Bakanlardan oluşan gayrı resmi konsey toplantısına katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis toplantı öncesinde gazetecilere konuştu. Gerapetritis, “Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler son zamanlarda iyileşti. Bu, Avrupa-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesi için gerekli bir koşuldur” dedi.

Bakan Gerapetritis, “Avrupa müktesebatının kilometre taşlarına her zaman saygı göstererek, Türkiye’nin Avrupa-Türkiye ilişkilerini geliştirme yönündeki istekliliğinin de sürekli olarak gösterilmesi gerekmektedir”. İfadelerini kullandı. Gerapetritis şunları dile getirdi:

“Yunanistan her zaman Türkiye’nin Avrupa rotasından yanadır. Bu hem Avrupa Birliği’nin hem de geniş Doğu Akdeniz bölgesindeki istikrarın çıkarınadır. Avrupa Birliği üyesi ülkeler açısından son derece hassas olan konuları Türkiye’nin elbette kabul etmesi gerekiyor. Özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlarına dayalı olarak Kıbrıs sorununa ilişkin diyaloğun sürdürülmesinde istekli olunduğuna dair somut deliller bulunmalıdır. Yunanistan bu süreçte elbette ki bulunacaktır.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler son dönemde iyileşti. Bu, Avrupa-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesi için gerekli bir koşuldur. Öte yandan, Türkiye’nin Avrupa müktesebatındaki dönüm noktalarına her zaman saygı göstererek Avrupa-Türkiye ilişkilerini geliştirme yönündeki istekliliğinin de sürekli olarak ortaya konması gerekmektedir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu