Yunanistan Haber

Avrupa Komisyonu’na Türkiye Aleyhine Soru Önergesi Sundu

Başbakan Miçotakis’in Milletvekili Türkiye’yi Avrupa Komisyonu’na şikayet etti.

Başbakan Miçotakis’in Milletvekili Türkiye’yi Avrupa Komisyonu’na şikayet etti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Yeni Demokrasi Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili Eliza Vosenberg-Vrionidi, Avrupa Birliği Komisyonu’na Türkiye’nin Ege’deki hareketleriyle ilgili soru önergesi sundu.

Milletvekili Eliza Vosenberg-Vrionidi sorusunda yer aldığı üzere, “Yunanistan ile Türkiye arasında geçen Aralık ayında imzalanan Dostluk Anlaşması’na rağmen Doğu Ege adalarındaki Yunan egemenliğini sorgulamaya devam eden ve silahsızlanma konusunu gündeme getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dilliliğine ve saldırgan söylemine” dikkat çekiyor.

Bu bağlamda Bayan Vosenberg, Avrupa Komisyonu’na “Türklerin yeni provokasyonlarını nasıl değerlendirdiğini ve Türkiye’nin Yunan egemenlik haklarına karşı herhangi bir saldırgan eylemden kaçınması için nasıl bir tepki vermeyi planladığını” soruyor.

Yeni Demokrasi Partisi Avrupa Parlamentosu Milletvekili Eliza Vosenberg-Vrionidi’nin soru önergesi aynen şu şekilde:

“Türkiye, Ege bölgesindeki Yunan egemenlik haklarına karşı yeni tahriklerle yeniden geri dönüyor. Ankara’nın saldırgan söylemi bu kez Yunan silahlı kuvvetlerinin Ege’deki ve özellikle Girit’in güneydoğusunda, Yunanistan’ın Kasos ve Rodos adalarının kıyılarına yakın deniz alanındaki faaliyetleriyle ilgili Navtex karşıtı söylemle ifade edildi.

Türk tarafı, geçen hafta olduğu gibi, Doğu Ege bölgesindeki toplam 23 Yunan adasının askerden arındırılması konusunu gündeme getirdi, bundan birkaç saat sonra da İmia’da (Kardak) bir Türk açık deniz gemisinin tehlikeli manevralarını içeren olay bölgeye intikal eden Yunan Sahil Güvenliğine ait iki teknenin gitmesiyle son buldu.

Yunan tarafı, Türk iddialarını reddeden ve Yunanistan’ın pozisyonlarının doğruluğunu kanıtlayan sözlü iletişim ve protesto mektuplarıyla yeni Türk provokasyonlarına anında tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yunanistan ile Türkiye arasında geçen Aralık ayında imzalanan Ortak Dostluk Bildirgesi ile uyumlu olmayan saldırgan tutumu dikkate alındığında Komisyona şu soru yöneltiliyor:

Türkiye’nin Ege’deki yeni tahriklerini nasıl değerlendiriyor?

Doğrudan ve net olarak bir tepki vermeyi düşünüyor mu? ve Türkiye’nin Yunan egemenlik haklarına yönelik herhangi bir saldırgan eylemden kaçınması için ne gibi adımlar atacak?”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu