Yunanistan Haber

Atina’da Olağanüstü Ukrayna Gündemli Güvenlik Zirvesi

Atina’da Miçotakis Başkanlığında olağanüstü Ukrayna gündemli güvenlik zirvesi yapılıyor.

Atina’da Miçotakis Başkanlığında olağanüstü Ukrayna gündemli güvenlik zirvesi yapılıyor.

Ukrayna’daki son gelişmeler, Atina’da olağanüstü siyasi ve diplomatik bir hareketliliğe de neden oluyor. Yunanistan Ulusal Güvenlik Konseyi (KİSEA) Miçotakis liderliğinde, Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas’ın katılımıyla saat 11.00’de olağanüstü toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesini Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ukrayna’daki gelişmeler nedeniyle Afrika ziyaretini yarıda keserek Atina’ya dönüyor.

Yunanistan uçak seferlerini durdurdu. Atina-Moskova seferini yapan yolcu uçağı Atina’ya geri döndü.

Yunanistan, bölgede bulunan vatandaşlarını güvenli bölgelere geçmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Başbakan Miçotakis şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan, ne yazık ki birçok masum insanın hayatını kaybedeceği vahşi şiddeti kınıyor.”

blank

“Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı dramatik bir şekilde dünya toplumunun sorumluluklarını önüne koyuyor.

Çünkü Ukrayna krizinde birçok şey test ediliyor: Uluslararası Hukukun sınırları, Antlaşmaların geçerliliği ve aynı zamanda devletlerin özgürce yaşama hakkı. Birçok şey tehdit altında: Avrupa’daki jeopolitik istikrardan uluslararası enerji dengesine kadar.

Yunanistan, başından beri tüm ülkelerin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına saygı duymaktadır. Bu nedenle, bu değerlere ters düşen revizyonist eylemleri açık bir şekilde kınıyor. Ve çok daha fazlası, ne yazık ki birçok masum insanın hayatını kaybedeceği vahşi şiddeti kınıyor.

Bu nedenle, Avrupa Birliği ve NATO üyesi olarak ortaklarımızla, tepkimizin sadece ortak değil, aynı zamanda benzeri görülmemiş Rus provokasyonuna uygun olması için koordine ediyoruz. Ve elbette, özellikle Mariupol bölgesinde, gözümüz her zaman soydaşlarımızın üzerinde.

Hükümet, politikalarını yeni şekillenen verilere göre uyarlıyor. Ulusal düzeyde, enerji yeterliliği zaten sağlanmıştır ve enerji fiyatlarındaki dalgalanmaların mümkün olan en fazla emilimini içerecek senaryolar üzerinde çalışıyoruz.

Ancak bu, Avrupa genelinde olan bir sorundur ve bu nedenle Avrupa geneli bir çözüm gerektirir. Ve bu, Avrupa finansal araçlarının enerji fiyatlarının üstesinden gelmesi anlamına gelebilir.

Ve son olarak, tüm bu gelişmelerin önemli bir Avrupa stratejik özerkliğine olan ihtiyacı daha da fazla ortaya çıkardığını tekrar söyleyeceğim.

Dünya topluluğu, silahların gücüne direnme ve sınırlara ve uluslararası anlaşmalara meydan okuma fırsatına sahiptir. 21. yüzyılın kültürü ve fetihleri, dünyanın başka zamanların şiddet koşullarına ve ulusötesi farklılıkların silahlı çözümlerine dönmesine izin vermemelidir.

Kıtamız bu algılardan büyük zarar gördü. Ve silah kullanımıyla ilgili tarihsel revizyonizm, tüm demokratik gezegenle yüzleşmeli. Ve bu cephede hükümetlerin, halkların ve aynı zamanda Avrupa ailesinin sorumluluğu şimdi yargılanıyor.

Kaldı ki bugün Brüksel’deki olağanüstü zirvede tartışma fırsatı bulacağımız konular bunlar olacak.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu