Yunanistan Haber

Atina’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Yaşandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin'in ev sahipliğinde başkent Atina'da coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’in ev sahipliğinde başkent Atina’da coşkuyla kutlandı.

Büyükelçilik rezidansında düzenlenen kutlama törenine, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Fragogiannis, yabancı ülkelerin Atina’daki diplomatik misyon temsilcileri, basın mensupları akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçilikteki tören, İstiklal Marşı ve Yunanistan milli marşının okunmasıyla başladı. Büyükelçi Burak Özügergin törenin başlamasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajını okudu.

Özügergin, 29 Ekim’in sadece Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü değil, aynı zamanda Türk ulusunun geçirdiği değişimin de yıl dönümü olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetle birlikte ülkedeki yönetim şeklinden, kullanılan alfabeye kadar birçok alanda değişim yaşandığına dikkati çeken Özügergin, “Tohumları yaklaşık bir asır önce ekilen ilerleme kapasitesi, isteği ve şevki bugün bize bölgesel ve bazen de küresel fark yaratmamızı sağlamaktadır.” dedi.

Özügergin, tüm sorunlara rağmen Türkiye ve Yunanistan’ın salgın döneminde gösterdiği yardımlaşmayı ve acil durumlarda her iki ülkenin de birbirine yardım eli uzatma tekliflerini hatırlatarak, “Keşke komşu olduğumuzu hatırlamak için yangın, deprem ve diğer afetlere ihtiyacımız olmasaydı.” dedi.

Etkinlikte, davetlilere geleneksel Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi.

Gümülcine Başkonsolosluğu’nda kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumartesi bugün de Gümülcine’de Başkonsolosluk bahçesinde törenle kutlanacak. Her zaman olduğu gibi Batı Trakya’da soydaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenecek olan resepsiyon 13:00-15:00 saatleri arasında olacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu