Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Atina Yıllardır “Sağırı” Oynuyor! Ruhban Okulunun İse Açılmasını Bekliyorlar

Malesef Atina yıllardır sağırı oynamaya devam ediyor. Öte yandan ise Ruhban Okulunun açılmasını talep ediyorlar.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin yeni okul binasına kavuşması için girişimler uzun yıllardan beri devam ediyor. Ama maalesef Atina yıllardır sağırı oynamaya devam ediyor.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi için yeni bina talebi bir kez daha “Bina Altyapıları A.Ş”ye (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) iletildi.

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği; okul, hastane, adliye binaları ve diğer kamu binalarının inşasından sorumlu “Bina Altyapıları A.Ş.”ye başvuruda bulundu.

Gönderilen yazıda İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi için yeni bir okul binası ihtiyacı tüm gerekçeleriyle dile getirildi. Okulun fiziki şartların yetersiz olduğu, ayrıca okul bahçesinde normal şartlarda sportif ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin imkansız olduğu vurgulandı.

Okul binasının yetersizliği nedeniyle geçmişte vardiyalı eğitim sisteminin uygulanmak zorunda kaldığı belirtilen yazıda, bina sorununun çözümünün gerek eğitim ve pedagojik açıdan, gerekse güvenlik açısından şart olduğu ifade edildi.

Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve bölge milletvekilleri tarafından yapılan bilgilendirmeler, raporlar ve soru önergeleri sayesinde bina sorununun, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti, İskeçe Belediyesi, Eğitim Bakanlığı, Başbakan ve Cumhurbaşkanının bilgisi dahilinde olduğu kaydedilen yazıda buna rağmen bugüne kadar bina sorununa nihai bir çözüm bulunmadığına dikkat çekildi.

Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Cemalettin Efendi’nin imzasıyla “Bina Altyapıları A.Ş”ye (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) yapılan başvuruda, İskeçe’de en az 700 öğrenci kapasiteli, içinde derslikler, müdür odası, müdür yardımcısı odası, spor salonu, bilgisayar odası, güzel sanatlar odası, kütüphane, kantin, tuvaletler, depolar ve diğer yardımcı bölümlerin yer alacağı yeni bir okul binasının inşa edilmesi talep edildi.

Yazı, “Bina Altyapıları A.Ş”nin (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) yanı sıra Eğitim Bakanlığı, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü, Azınlık Eğitimi Koordinatörlüğü ve İskeçe ili milletvekillerine de gönderildi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu