Yunanistan Haber

Atina ve Gümülcine’de PKK ve Öcalan’a Destek

PKK Terör Örgütü elabaşı Öcalan ve PKK paçavraları ile “Rojava'yı destekleyin” pankartları taşıyarak, Türkiye aleyhinde sloganlar attılar.

Atina’da Parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı’nda yüzlerce yabancı sığınmacı ve Atina’da yaşayan bazı yabancı gruplar bir gösteri düzenledi. Gösteriye Yunanistan’da faal olan anarşist gruplar da katıldı.

Gösteriye katılan yabancı sığınmacılar, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın Meriç sınırından Türkiye tarafına geri ittiği mültecilerden 19’unun soğuktan donarak ölmesini protesto ettiler. Taşıdıkları pankartlarda “Duvarlar yıkılsın, sınırlar yakılsın”, “Herkese pasapot ve kimlik”, “Geri göndermeleri durudurun” gibi pankartalar taşıdı.

Ancak bunlara sözde destek verme amaçlı aralarına katılan Yunanistan’daki anarşist grupları ise değişik bir yol izledi ve PKK Terör Örgütü elabaşı Öcalan ve PKK paçavraları ile “Rojava’yı destekleyin” pankartları taşıyarak, Türkiye aleyhinde sloganlar attılar.

Gümülcine’de Bebek Katili Öcalan’a destek

Gümülcine’de anarşist bir grup Trakya Demokritus Üniversitesi eski Hukuk Fakültesi karşısında bulunan Yunan devlet okulunun demir korkuluklarına astıkları bez parçası üzerine yazılan yazıda, PKK Terör Örgütü elabaşısı Öcalan’a destek çağrısı yapılıyor.

Asılan yazıda, “Abdullah Öcalan’ın İzolasyonu Şimdi Kırılsın. Rojava Ayaklanması Galip Gelecek.” İfadeleri yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu