Yunanistan Haber

Atina, Rafale Uçaklarını Almak İçin Acele Ediyor!

Atina, Fransa’dan Rafale savaş uçaklarının teslimatının bir an önce gerçekleştirilmesini talep etti.

Atina, Fransa’dan Rafale savaş uçaklarının teslimatının bir an önce gerçekleştirilmesini talep etti.

Yunanistan, Fransa’dan satın aldığı 6 adet yeni ve 12 kullanılmış Rafale savaş uçaklarının teslimatının bir an önce hızlandırılmasını talep ediyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un, Fransız mevkidaşı ile Prag’da yaptığı son görüşmede, teslimatı yapılan 6 adetten sonra geri kalan Rafale uçaklarının teslimatının hızlandırılması konusunu ele alarak bunun mümkünatının olup olmadığını sordu.

Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu, Panagiotopulos’a 7’inci Rafale’nin Yunanistan Hava Kuvvetleri renkleriyle boyandığı, teknik denemelerin son aşamaya geldiğini ve Eylül ayının son haftasında Tanagra’da 114. Savaş Kanadına ineceğini söyledi.

Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından, Rafale uçaklarının teslimatının Ekim ayı içinde (2 adet) de devam edeceğini, bunun gerçekleşmesinin nedenlerinin ise, yeni uçaklardan sonra kullanılmış olan uçakların teslimatının hali hazırda Fransa’nın envanterinde bulunduğunu ve gerekli teknik bakımlarının bir an önce yapılarak ay be ay ikişer ikişer teslimatının planlandığı belirtiliyor.

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu