Yunanistan Haber

Atina FIR Hattında Birlikte Eğitim Uçuşları Yapıyorlar

Yunan F16'ları Amerikan B-1B bombardıman uçaklarıyla birlikte Atina FIR hattında eğitim uçuşları gerçekleştiriyor.

Yunan F16’ları Amerikan B-1B bombardıman uçaklarıyla birlikte Atina FIR hattında eğitim uçuşları gerçekleştiriyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı GEETHA’nın Yunanistan ile ABD arasındaki Askeri İşbirliği faaliyetlerine ilişkin genel planlaması kapsamında, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri ile ABD Avrupa Komutanlığı’na (USEUCOM) bağlı B-1B bombardıman uçakları arasındaki ortak eğitim, Atina FIR bünyesinde tamamlandı.

Uçuş eğitimine Yunanistan tarafından, Hava Kuvvetlerine ait iki çift F-16 savaş uçağı ve 1 adet F-4 savaş uçağının, eskort görevleri ve Yakın Hava Desteği (CAS) sağlama konusunda ortak eğitime katılırken, GEETHA Özel Harp Komutanlığının Müşterek Terminal Saldırı Kontrolörü (JTAC) ekibi ve ABD tarafından B-1B Bombardıman uçakları ve JTAC unsurları katıldı.

Tatbikat sırasında GLAFİRON atış tatbikat alanında JTAC timleri tarafından işaretlerle hedeflere ikonik saldırı gerçekleştirildi.

Bu özel faaliyet, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ortak eğitimlerin devamı niteliğinde olup, operasyonel hazırlık düzeyinin, savaş yeteneğinin ve teknik bilgi alışverişinin artırılmasına ve ayrıca iki ülkenin Silahlı Kuvvetlerin çok düzeyli askeri sinerjisinin geliştirilmesine katkıda bulunduğu belirtiliyor.

Yunanistan-ABD Hava Kuvvetleri ve özel harekat grupları arasındaki en son ortak operasyonel eğitim “SPARTAN SPEAR” adıyla geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilmişti.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu